Muzika film i TV

Dezorijentisani smo uslijed milion oprečnih i apsurdnih informacija

Foto: EBU/SARAH LOUISE BENNETT

Predstavnica Srbije na Pjesmi Evrovizije Ana Đurić Konstrakta izjavila je u intervjuu za nedjeljnik “Vreme” da se u Srbiji, a i na samom takmičenju u Torinu, desilo prepoznavanje i poštovanje onoga što radi.

Konstrakta je kazala da se na Evroviziji nije pitala dosta puta šta tu radi, ali jeste šta time postiže.

„Budući da nisam imala diverzivne ambicije, a naš nastup je diverzivan počev od toga da ja nisam raskošna pjevačica, do toga da na sceni nemamo zlatni kavez i vatru, već lavor i peškir. Takav isti osjećaj sam imala i pred nastup na nacionalnom izboru, Pjesma za Evroviziju“, navela je Konstrakta u intervjuu za „Vreme“.

“Međutim, kako u Srbiji, tako i na Evroviziji, desilo se prepoznavanje i čak mogu reći – poštovanje onoga što radimo. Razlozi za to su razni i nisam sigurna da mogu da ih sročim na brzinu, ali imam utisak da među ljudima postoji ipak neka želja za sadržajem koji ima neku ideju, i nastupom koji ima neki integritet. U krajnjoj liniji, bila sam na dobrom mjestu – lijepo vrijeme, dobri ljudi i dobar espreso”, dodala je.

Govoreći o svojoj pjesmi “In Corpore Sano”, sa kojom je osvojila peto mjesto na ovogodišnjoj Evroviziji u Torinu, istakla je da ta numera nije toliko vezana uz kovid, i da je pandemija samo zakucala brigu o tijelu kao dužnost.

“Ono što je mene prije svega tu interesovalo jeste naša dezorijentisanost i nezaštićenost kada je zdravlje u pitanju, i to u atmosferi u kojoj je zdravlje postavljeno kao vrhunska vrijednost i cilj. Dezorijentisani smo jer je u infopolju prisutno milion prijedloga o tome kako dostići taj cilj, gomila trendova, ponuda, obećanja – oprečnih, netačnih, tačnih, apsurdnih…”, istakla je.

“I tako se nađemo u situaciji da se beskonačno i nepromišljeno trošimo radi ostvarenja tog cilja. Dakle, osnovni kapitalistički princip koji te nikad ne ostavlja zadovoljenim, primijenjen u domenu zdravlja”, zaključila je Konstrakta.

Send this to a friend