Muzika film i TV

Dizni otpustio reditelja zbog skandaloznih tvitova o silovanju i pedofiliji

Kompanija Dizni dala je otka reditelji filma “Čuvari galaksije 3” Džejmsu Ganu zbog starih tvitova u kojima se šalio na teme kao što su pedofilija i silovanje.

Gan je svojevremeno na Tviteru napisao “Volim kada me dječaci dodoruju na luckastim mjestima”, i “Najblja stvar kod silovanja je to što kada završite sa silovanjem, pomislite, lijepo je kada niste silovani”.

Do jučerašnji Diznijev reditelj pisao je šale na račun terorističkog napada u Njujorku i Vašingtonu i AIDS-u.

“Uvredljive sadržaje i stavove koji su otkriveni na Džejmsovom nalogu na Tviteru nemoguće je braniti, oni se ne poklapaju sa vrijednostima našeg studija, pa smo prekinuli sve poslovne odnose sa njim”, saopštio je predsjednik kompanije Volt Dizni Alan Horn.

Scenarista i reditelj fimova “Čuvari galaksije” je od tog Marvelovog opskurnog stripa napravio komičnu svemirsku operu sa retro muzikom, koja je postala veliki hit. Dva filma iz ove franšize su do sada u svijetu zaradila više od milijardu i po dolara.

Gan se juče nakon otpuštanja zbog starih tvitova izvinio i izneo slične stavove kao na Tviteru dan ranije.

“Moje riječi od prije gotovo deceniju bile su potpuno neuspio i nesrećan pokušaj da budem provokativan. Već dugo godina žalim zbog njih, ne zato što uopšte nisu bile duhovite, zato što su bile glupe, neuviđavne i što sigurno nisu bile provokativne, kako sam se nadao, već i zato što one ne odražavaju mene kakav sam danas”, izjavio je Gan.

Dizni nije najavio ko će zamijeniti Gana na mjestu reditelja “Čuvara galaksije 3”.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend