Muzika film i TV

DJ Arch Jnr je najmlađi DJ na svijetu

DJ Arch Jnr je najmlađi DJ na svijetu. Sve je počelo još prije nego što se ovaj mališan, čije je pravi ime Oratilv AJ Hlongvejn, rodio. Naime, dok je bio u majčinom stomaku, njegov otac Glen Hlongvej, koji je trener gimnastike i DJ, kupio je iPad na koji je instalirao edukacijske aplikacije za svoga sina i aplikaciju za miksanje za sebe. Ispostavilo se kako je upravo ta aplikacija mališanu bila najzanimljivija.

Kad je imao samo osam mjeseci, već je isprobavao stvari koje je naučio na iPadu na pravoj DJ opremi. Do svoje šeste godine ovaj se Južnoafrikanac mogao pohvaliti time da je pobijedio na South Africa’s Got Talent (s tri godine), takmičio se na America’s Got Talent Champions, gdje je impresionirao sudije, a Hajdi Klum je rekla da nikada nije upoznala šestogodišnjaka koji je više kul.

S pet godina je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najmlađi DJ na svijetu nakon što je svirao u klubu u Johanesburgu na profesionalnoj opremi pred publikom od 100 ljudi.

U međuvremenu je ovaj mališan profesionalno nastupio i pred brojnijom publikom, a kad ga pitaju što ga je privuklo miksanju, odgovara kako voli “da natjera ljude da plešu i vrište”, uz najširi osmijeh na svijetu.

Još nije sigurno hoće li DJ Arch Jnr nastaviti muzičku karijeru i kad odraste, ali njegovi roditelji smatraju kako će ljubav prema elektronskoj muzici vjerovatno oblikovati njegovu budućnost.

Send this to a friend