Muzika film i TV

Dokumentarac o Polu Vokeru otkriva sve o njegovom životu i karijeri

Dokumentarac o Polu Vokeru, glumcu iz “Paklenih ulica”, biće premijerno prikazan 8. avgusta u Americi. Volker je prije pet godina stradao u saobraćajnoj nesreći, a film o njegovom životu i karijeri nosi naziv “Ja sam Pol Voker”. Ostvarenje režira Edrijen Bauthaus, a obuhvatiće i Vokerove dobrotvorne poduhvate i druge detalje koje javnost nije znala sve do njegove smrti.

Bauthaus je poznat po dokumentarnim filmovima o poznatim ličnostima kao što su Muhamed Ali, Džon F. Kenedi mlađi i Hit Ledžer.

Voker je bio na suvozačevom mestu kada je njegov prijatelj Rodžer Rodas izgubio kontrolu nad automobilom “Porše karera GT” iz 2005. godine, koji je zatim udario u banderu i zapalio se. Obojica su poginuli na licu mjesta.

Voker je rođen u blizini Los Anđelesa 12. septembra 1973. Sa 12 godina je počeo da snima dječije televizijske emisije. Na filmu je debitovao 1987. u horor komediji “Monster in the Closet”, ali je tek 1998. godine dobio ulogu koja mu je donijela slavu – “Meet the Deedles”.

Voker u je globalnu slavu donijela uloga u akcionom filmu “Paklene ulice” u kome je zaigrao zajedno sa Vinom Dizelom.

Poznat je i po ulogama u filmovima “Joy Ride”, “Into the Blue”, “Timeline” i u ostvarenju Klinta Istvuda “Flags of Our Fathers”.

Vin Dizel je nakon njegove smrti napisao “Nebo je dobilo novog anđela, počivaj u miru prijatelju”, Dvejn Džonson “Šaljem svoju ljubav i snagu njegovoj porodici, a snagu ćemo svi naći u njegovoj svetlosti”.

Pol Voker je preminuo dok je u toku bilo snimanje sedmog nastanka “Paklene ulice”. Njegova braća su zamijenila Vokera u pojedinim scenama, a pjesma iz filma posvećena je njemu.

Send this to a friend