Muzika film i TV

Dolcinium – 10 godina!

Osnovan prije 10 godina, kitesurf klub D’olcinium, prvi takav u Crnoj Gori, danas predstavlja jednu od najznačajnijih crnogorskih ponuda n asvjetskim turističkim i kitesurf mapama. U čast jubileja, na D’olciniumu će se u subotu i nedjelju, 21. i 22. jula organizovati cjelodnevne zabave, uz muzičku podršku lokalnih DJ-eva, kao i svjetski poznatog Kika Navara.

Počeo sa radom 2008. godine kao rezultat vizije grupe mladih ljudi o valorizaciji čarobne ljepote ovdašnje prirode i jedinstvenom vjetru koji duva 90 dana u godini-što ga čini neizmjerno atraktivnim i privlačnim za kitesurfere cijelog svijeta.

Nakon svega tri godine rada, klub je dobio priznanje za najatraktivniju turističku ponudu od Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Od tada do danas, D’olcinium je nizao godine uspjeha i rasta, prateći trendove sa sadržajima i ponudom koji se mogu ravnati sa najvećim i najznačajnijim tog tipa na Mediteranu.

Posljednjih godina struktura, nivo i zahtjevnost posjetilaca su se znatno promijenili. Na hiljade inostranih turista izabralo je Ulcinj i D’olcinium kao mjesto odmora, kitesurfa i neizmjernog uživanja u ljepotama ovog dijela Jadrana. Nerijetko se vraćaju i borave duže od planiranog vremena, sa utiscima koji Crnu Goru preporučuju za najveća turistička dostignuća. Među njima su i brojne velike poznate ličnosti poput vozača Formule1 Luisa Hamiltona, pop ikone Rite Oro, jednog od vlasnika Ray Ban korporacije, koji je sa svojom bajkerskom regatom tvrdio da je “prošao svijet, ali da ništa ljepše nije doživio”, te brojni drugi.

Southern Soul Festival, koji se već šest godina za redom organizuje na prostoru Dolcinium kitesurf kluba, okupio je na stotine najznačajnijih DJ-eva i bendova današnjice i preko pedeset hiljada iz zemlje, regiona, ali i svijeta.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend