Muzika film i TV

Dubioza kolektiv objavio nedovršenu pesmu Dina Dvornika

Dubioza kolektiv izbacio je pjesmu i video spot za numeru “Treba mi zraka”, nedovršenu pjesmu Dina Dvornika iz 2003. godine.

“Treba mi zraka” napisali su Dino i Haris Ćustović, a porodica “kralja fanka” dala je saglasnost da momci iz Dubioze pjesmu završe i snime u svom maniru.

“Prije par godina svirali smo koncert u Dubrovniku. Tada sam sreo svog dugogodišnjeg prijatelja, Harisa Ćustovića, koji se poslije dugogodišnjeg boravka u Londonu vratio u Dubrovnik. Ispričao mi je da ima pjesmu koju je radio sa Dinom, koju nažalost nisu stigli da završe. Njegov prijedlog je bio da mi uzmemo i uradimo pjesmu na svoj način… Pjesmu smo producirali zajedno sa Harisom. Zvuči dosta drugačije od naše produkcije, ali smo opet ostali u nekom Dubioza kolektiv stilu. Upravo to je i bio izazov ove saradnje, da pjesma zadrži svoj duh u kojem je napisana još 2003. godine, a da zvuči kao nešto što bismo napisali danas. Najtužnije je što tematika pjesme iz 2003. savršeno korenspondira sa aktualnim događajima u našem regionu”, kaže Brano Jakubović, klavijaturista Dubioze.

Spot za pjesmu “Treba mi zraka” režirala je splitska rediteljka i fotografkinja Marcella Zanki, a u glavnoj ulozi je zagrebački glumac Damir Klemenčić.

Send this to a friend