Muzika film i TV Frontmen Van Goga smatra nezahvalnim čuvanje deteta pod staklenim zvonom

Đule: Oduvijek je bilo onih koji su nas voljeli i onih koji nas nisu razumjeli

“Godinama s radošću gledamo generacije koje se smjenjuju na našim koncertima; jedne ispraćamo, druge dočekujemo i tako svaki put u zagrljaju s publikom crtamo neki novi, srećom ispunjen krug. Dokle? Ne znam. Nikada nismo planirali koliko će ovo naše muzičko putovanje da traje, što ne znači da smo sebi ikada dozvolili luksuz da se prepustimo stihijskom djelovanju. Muzika je svih ovih godina uspjela da nas spase bezumlja svakodnevice, sačuvala nas je i sklonila od vihora medijskog ludila”, kaže frontmen rok sastava Van Gogh, Zvonimir Đukuć Đule.

“Emocijama smo u pjesmama slikali realnost, a bojama nota branili preplašenu ljubav. Drago mi je što publiku nikada nismo ostavili ravnodušnom. Oduvijek je bilo onih koji su nas voljeli i onih koji nas nisu razumjeli. Poslije svih iskušenja koje smo prošli, najvažnije je da se i danas, na početku svake nove turneje, bend zagrli i, nasmijan, po ko zna koji put uđe u kombi”, navodi Đule.

A činjenica da već 35 godina, koliko je na sceni kao vođa Van Gogha, slovi za poželjnog muškarca, muzičara ne čini ponosnim već smatra da ne zaslužuje takav opis.

“Žene su sklone slatkom pretjerivanju. Srećan sam što živim u skladu sa svojim godinama, a zrelost u drugom poluvremenu svakom muškarcu dođe kao inspirativna, konforna životna zona. Onog trenutka kada muškarac sjedne na klupu i pored sebe uz uzdah spusti kačket kojim je do tada veselo mahao svim ludostima, na scenu stupa „sudija odozgo“, kome je to znak da je vrijeme da svira kraj utakmice”, slikovito objašnjava popularni roker.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
starac fočo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
starac fočo
Gost
starac fočo

Vaš početak Đule je mnogo obećavao. Sjećam se pjesme “Tragovi prošlosti” koja je bila vrhunska. Kasnije ste povlađivali puku što je po meni bio promašaj. Imali ste sreće da ste upali u onaj prostor kada su nestali veliki ex yu bendovi a ostala seljana i narodnjaci. I naravno, imao si jakog brata (naklon do poda) Ljubu Đukića.

Send this to a friend