Muzika film i TV

Đule: Rokenrol je penicilin protiv širenja zaraze kiča

“Mjesto na regionalnoj ili bilo kojoj drugoj sceni za grupu Van Gog uvijek je bilo manje važnije u poređenju sa kvalitetom sadržaja koji i dalje produkujemo u kontinuitetu. Kao bend postajali smo zreliji i išli zdravo i postupno, padali, ustajali, dobijali i gubili, i sad poslije trideset godina i dalje osjećamo potrebu da stvaramo i gradimo”, kaže Zvonimir Đukić Đule, frontmen rok benda koji je nedavno izdao album “More bez obala”.

Knjigu prati i knjiga istog naziva.

“Mislim da su poruke koje se nalaze među koricama knjige na pravi način došle do publike. Ta čulna knjiga iznenadila je i obradovala kako našu stariju, tako i mlađu publiku. Zapravo, mislim da im je ona baš po volji”, rekao je roker za Studnel.

On ističe da mu inspiracije za rad ne fali.

“Inspiracija je svuda oko naše glave, a mi smo provodnici koji je prenose do drugih ljudi. Kit Ričards je jednom rekao da sebe vidi kao antenu koja upija pjesme i šalje ih dalje. Pjesme su važne, a naša uloga je tu skromna”, napominje Đule.

Đukić naglašava da rok nije u krizi već moral društva.

“Rokenrol nije u krizi i nikada nije bio, moral je u kvaru, a mediji šire neukus, favorizujući sumnjiva lica da za novac, pred milionskom porotom “okupaju” svoju problematičnost i sve ubijede u svoj “nevini” kredibilitet. Rokenrol je penicilin protiv širenja zaraze kiča i neukusa, aditiv protiv rasprostranjenog aktuelnog društvenog korova, i to je negdje gorivo za stvaralački motiv mladom čoveku – kroz bunt”.

 

Send this to a friend