Muzika film i TV

Đule Van Gog izdao knjigu: Kako je nesuđeni violinista postao rok zvijezda

Obožavaoce rok grupe Van Gogh obradovaće vijest o knjizi Zvonimira Đukića Đuleta “Van Gogh – More bez obala”, uz koju se na poklon dobijaja i novi, deseti studijski album benda, kao i DVD sa rođendanskog koncerta.

“Ovo je čulna knjiga, jer uz stihove, sadrži i novi album, DVD, kao i fotografije. Ali u knjizi nisu samo stihovi. Napisao sam i uvodnu priču, o jednom džinu i jednom patuljku, koji me prate cio život. Dobri, pozitivni džin je Srba – moje srce i čovjek sa kojim dijelim i muziku i život, a patuljak je imaginarni lik koji me prati od djetinjstva, koga slušam, koji je napisao i iskomponovao svu ovu muziku do sada. Ponekad ne znam da li ja sanjam njega ili on mene, ali to je ta neka dječja igra i intriga dječje mašte, koja je ostala do dana današnjeg. Svako od nas ima nekog svog sagovornika, tihog i nevidljivog za druge, a ovo je moj. Drago mi je što prolazimo kroz sve ove godine iskušenja i neizvjesnosti zajedno. To su godine u kojima smo nekad nešto uradili bolje, nekad manje dobro, ali to je sastavni dio svake biografije “, kaže Đule.

Između korica knjige nalaze se stihovi, fotografije i tajne rok zvijezde.

Rođen 1963. godine. Vršnjak Kventina Tarantina, Džulijena Lenona i Džonija Depa, Zvonimir Đukić Đule poznat je kao pjevač, gitarista, autor pjesama i frontmen grupe Van Gogh sa kojom je snimio deset studijskih albuma, napunio je mnoge dvorane i dva puta osvojio regionalnu MTV nagradu.

Manje je poznato da je nesuđeni violinista koji je prebjegao u rokenrol. Još manje je poznato da je od oca naslijedio ljubav prema foto-aparatu, fotografsku vještinu, ali i skromnost koja ga je dugo spriječavala da svoje fotografije podijeli sa drugima. U ovoj knjizi to čini prvi put.

Takođe, u knjizi Đule otkriva da već decenijama piše prozne tekstove i da su ti tekstovi glina iz koje nastaje njegova pjesnička grnčarija.

Upoznaje nas da jednim tajanstvenim prijateljem, objašnjava kako su nastale pjesme koje čine neizostavan dijo ovdašnje rokenrol istorije i otkriva da je naglo odrastao “tokom duboke noći u srcu ostrva”.

Send this to a friend