Muzika film i TV Britanac kaže da je novi album ličan

Džejms Blant se vraća na scenu i donosi nastavak spota You are beautiful

Popularni britanski kantautor Džejms Blant vraća se na scenu najavom svog šestog studijskog albuma “Once Upon a Mind”.

Muzičar je obećao da će dugo očekivani album biti najiskreniji u njegovoj dosadašnjoj karijeri, a najavio ga je pjesmom “Cold” koja je predstavljena i zanimljivim spotom. Džejms ga je snimao sa rediteljem Kamumom Mekdiarmidom. Novi video uradak Blanta oslanja se na njegov debitanski “You’re Beautiful” iz 2004. godine.

Blant se nakon 15 godina nalazi se na istoj obali, u istoj odjeći i upušta se u nove dramatične poduhvate penjanja po klisuri bez kaskadera odajući pritom počast brojnim skrivenim detaljima koje će prepoznati svi njegovi vjerni obožavaoci.

“Jednom davno bacio sam se s litice. Petnaest godina kasnije došli smo do novog poglavlja”, našalio se Blant.

Najavni singl, prema njegovim riječima, metafora je svega što je pjevač doživio u svom životu. U istom tonu biće i ostale pjesme na albumu koji će 25. oktobra objaviti Atlantic Records. Ima ih 11 i predstaviće ih na evopskoj turneju.

“Svaka pjesma na novom albumu predstavlja nešto što trenutno prolazim ili sam nedavno doživio. To su vrlo lične stvari i ponosan sam što mogu da ih podijelim s publikom”, dodao je Blant.

Blantov ebitantski album “Back To Bedlam” svrstava se u muzičke klasike što potvrđuje i podatak da je album postigao deseterostruki platinasti tiraž u Velikoj Britaniji. Album je objavljen 2004, a nakon što je sljedeće godine singl “You’re Beautiful” osvojio svijet, britanski kantautor postao je jedan od najtraženijih izvođača i u kratkom periodu prodao preko 23 miliona nosača zvuka.

Podsjetimo se spota “You are beautiful”:

Send this to a friend