Muzika film i TV

Elton Džon: Morao sam da stavim i gej scenu u film, to je važan dio mene

Biografski film o britanskom kantautoru Eltonu Džonu, biće prvi blokbaster koji će sadržati scenu seksa dvojice muškaraca.

Pjevača u filmu “Rocketman” glumi mladi britanski glumac Taron Egerton, a njegovog prvog ljubavnika, Džona Rida, Ričard Mejden. U filmu je prikazana i scena njihovog prvog seksa, za koju Elton kaže da se baš tako dogodila, a radi se o prvoj gej seks sceni u nekom blokbasteru.

“Ponosan sam na tu činjenicu. Možda se nekim ljudima neće svidjeti i mogu to da razumiju, ali da to nije u filmu osjećao bih se kao da varam. Moram da budem iskren ako pričam svoju priču. Bilo je to kad sam imao 23 godine, dotad sam bio nevin. Očajno sam htio da me netko voli i da imam fizičku vezu”, rekao je Elton.

Rid, njegov prvi ljubavnik, bio mu je menadžer.

“Kad sam odrastao, otac mi je rekao da ću izgubiti vid ako budem masturbirao. Kad sam s 13 godina dobio naočare, pomislio sam: ‘O Bože, ostvaruje se!’ Prvi put kad sam ležao s Džonom u svom naručju osjećao sam se kao da sam konačno normalan”, rekao je pjevač.

U filmu se prati njegov život tokom šezdesetih i sedamdesetih godina, a mnogo je detalja oko njegove zavisnosti o kojoj je uvijek otvoreno pričao.

“Iako sam bio u užasnom stanju dok sam se drogirao, nastavio sam da se drogiram, snimam albume i idem na turneje jer me je muzika održala na životu. Da sam prestao, više ne bih bio ovdje. Teško mi je da to gledam jer se zaista ne želim vraćati u to vrijeme”, kaže Elton.

Danas 72-godišnjak, u srećnom je braku s Dejvidom Furnišem sa kojim odgaja dvojicu sinova, Zakarija i Elijaha.

Send this to a friend