Muzika film i TV Misterija smrti legende

Elvis Prisli nije umro od droge, ubila ga je povreda glave stara 10 godina?

Legendarni muzičar Elvis Prisli (1935-1977) je umro 16. avgusta 1977. godine u Tenesiju, a istog dana je izvršena obdukcija njegovog tijela, prenosi Telegraf.

Njegova porodica je odmah zapečatila izvještaj na 50 godina, što je izazvalo mnogo spekulacija o tome kako je umro, a sada je otkrivena još jedna nova teorija.

Dan Varlik, glavni istražitelj države Tenesi, je prisustvovao obdukciji i rekao da je Elvis umro dok je pokušavao da ode u toalet.

“Prislijev hronični zatvor je rezultat dugogodišnje zloupotrebe ljekova na recept i visokog holesterola i to je dovelo do onog što je poznato kao Valsalvin manevar. Jednostavno rečeno, napor prilikom pokušaja defekacije stisnuo je pjevačevu trbušnu aortu, zatvarajući njegovo srce”, rekao je on.

Drugi su tvrdili da je umro od predoziranja drogom, ali kada je istraga ponovo otvorena 1994. godine, mrtvozornik Džozef Dejvis se nije složio sa tim.

“Položaj tijela Elvisa Prislija bio je takav da se vidi da je umro u trenutku. Pao je naprijed na tepih, stražnjim dijelom ka plafonu i bio je mrtav dok je padao na pod. Da se ​​radilo o predoziranju drogom, ne bi odmah umro i dovukao bi se do vrata tražeći pomoć. Potrebni su sati da umre od droge”, rekao je Džozef.

Rezultati obdukcije trebalo bi da budu otključani 2027. godine, ali do tada je najveći uvid u misterioznu smrt Elvisa Prislija dobio istaknuti kalifornijski ljekar Forest Tenant.

Za gospodina Tenanta, jedan od glavnih nagovještaja smrti bilo je propadanje Elvisovog tijela koje je počelo 10 godina ranije.

Elvis se u prošlosti žalio na vrtoglavicu, bolove u leđima i nesanicu, infekcije očiju i glavobolje, a 1973. godine hitno je prebačen u bolnicu u polu-komi i utvrđeno je da pati od žutice, jakog respiratornog poremećaja, izrazitog otoka lica, otečenog stomaka, zatvora, čira na želucu, krvarenja i hepatitisa.

Forest vjeruje da je sve proizašlo iz ozbiljne povrede glave koju je zadobio 1967. godine i koja je pokrenula progresivni autoimuni inflamatorni poremećaj.

Elvis se spotakao o televizijski kabl u hotelskoj sobi i udario glavu o kadu, a povreda je bila toliko teška da je prouzrokovala pomjeranje moždanog tkiva i to je navodno izazvalo niz poremećaja u njegovom tijelu koje su dovele do smrti kralja roka.

Send this to a friend