Muzika film i TV

Eurosong je u problemu

Eurosong je u problemu

Kako piše BBC, nijedna velika arena u Velikoj Britaniji trenutno nema dovoljno slobodnih termina da ugosti Evroviziju sljedeće godine.

U pitanju je izuzetno složen događaj koji zahtijeva dugu pripremu, a to prema informacijama kojima BBC raspolaže, znači da producenti moraju da imaju na raspolaganju dvoranu šest do osam nedjelja prije nego što počne takmičenje najboljih pjesama Evrope. Još uvijek nije poznato ni koji će grad biti domaćin Evrovizije 2023, jer će se tek u petak znati ko ulazi u uži izbor.

Sada je gotovo sigurno, navodi BBC, da će datumi nekih turneja morati da se odlože ili otkažu kako bi se napravilo mjesta za Evroviziju u maju.

Medžik Majk, Andre Riu i Elton Džon su među onima koji imaju rezervisane koncerte u tom periodu u mjestima koja su u konkurenciji za održavanje takmičenja, uključujući Liverpul, Lids i Glazgov.

Producenti turneje Medžik Majka imaju na primjer zakazane datume u aprilu i maju u gradovima kao što su Njukasl i Mančester, a kako su potvrdili za BBC njuz, nijedna arena ih još nije zamolila da pomjere datume turneje. Ulaznice su još u prodaji za sve izvedbe jer se konačna odluka neće donijeti do jeseni, što znači da se do tada neće znati koji će grad morati da otkaže ili odloži prethodne rezervacije.

Send this to a friend