Muzika film i TV

Festival “Zlatna pahulja” okupio i nagradio nove muzičke nade

Tek završeno 29. izdanje Međunarodnog festivala dječje pjesme “Zlatna pahulja” okupilo je u Rožajama mnoge poznate muzičare, kompozitore, kao i nove nade muzičke scene iz Crne Gore i regiona.

Prvo veče bilo je posvećeno crnogorskim učesnicima. Nagrada za najbolji aranžman dodijeljena je Ladu Lešu za numeru “Poštovanje”, a za najbolji tekst “Ima tako nekih dana” nagrađena je Sanja Perić. Prva nagrada za kompoziciju u rukama je Dragana Jovovića (Djeca su važnija od svega), drugo mjesto osvojila je Vesna Veljković (Snježni bal), a treće mjesto Dijana Bogićević (Žurka), navodi se na Fejsbuk stranici Centra za kulturu Rožaje.

Prvu nagradu za interpretaciju dobila je Damija Hodžić (Snježni bal), drugu Zara Jovović (Djeca su važnija od svega), a treću Anja Mugoša (Bajka). Posebna nagrada žirija pripala je Iris Femić za pjesmu “Uspomena”.

U okviru internacionalne večeri, prvu nagradu za interpretaciju osvojila je Kejtlina Gjata iz Albanije, drugu Nicole Prodanova iz Bugarske, dok je Adela Obuća iz BiH trećeplasirana. Lara Carić iz Hrvatske osvojila je specijalnu nagradu žirija.

Send this to a friend