Muzika film i TV Oduševio Veneciju

Finiks: Želio sam da stvorim Džokera koji će da bude neprepoznatljiv

Hoakin Finiks, čiji je novi film “Džoker” trijumfovao na Međunarodnom filmskom festivalu u Venecij, tvrdi da je želio da stvori lik koji bi bio neprepoznatljiv.

“Želio sam slobodu da kreiram lik koji nema nikakve veze sa prethodnim džokerima”, kazao je Finiks, koga nismo viđali duže vremena u glavnim ulogama.

“Ono što je tu ulogu činilo za mene atraktivnom je da ga je teško definisati i nisam imao zelju da ga definišem”, dodao je Finiks.

“Svakoga dana mi se činilo da otkrivam nove aspekte tog lika i tako sve do kraja snimanja”, naveo je glumac.

Finiks igra Artura Fleka, komedijanta čije profesionalne i lične greške ga na kraju primoravaju da postane nihilistički, zaštrašujući “Džoker”.

Da bi se pripremio za ovu ulogu Finiks je pročitao knjigu o političkim ubicama da bi shvatio takve osobe i njihovu motivaciju.

“Poistovijetio sam Artura kao ličnost sa posebnom tipom čovjeka. To je fiktivni karakter jer nisam želio da ga psihijatar definiše da boluje od nekog psihijatrijskog poremećaja”, naglasio je glumac.

Finiks je naglasio da na njega nije uticao pokojni kolega Hit Ledžer koji je prije deset godina igrao tu ulogu i za nju osvojio Oskara.

U Finiksovom “Džokeru” partneri su mu Robert de Niro, Zazi Bitc, Mark Maron, a režiser je bio Tod Filips koji je sa Skotom Silverom napisao scenario.

Mračan ton filma doprinosi da se razlikuje od većine filmova snimljenih prema stripovima.

Bioskopski život film “Feniks” počinje narednog mjeseca.

Send this to a friend