Muzika film i TV

Fotografije Dejvida Bouvija na metro stanici u Njujorku

Na oduševljenje brojnih poklonika njegove muzike, ali i ostalih građana, ovih dana njujorška metro stanica Brodvej – Lafajet ukrašena je fotografijama rok ikone Dejvida Bouvija, prenose Agencije.

Fotografije, na kojima je Bouvi prikazan u različitim fazama karijere okončane njegovom smrću u januaru 2016. godine, postavljene su duž zidova te metro stanice u saradnji sa Muzejom Bruklin u kojem se do 15. jula održava izložba “Dejvid Bouvi je” (David Bowie is).

U Muzeju je izloženo oko 400 ličnih predmeta i predmeta koje je Bouvi koristio tokom karijere umjetnika, modne ikone i kulturološkog fenomena. Karte za tu izložbu prodate su u vrlo kratkom vremenu.

Ali, do 13. maja, posjetiocima i korisnicima njujorškog metroa, odnosno stanice u blizini koje se nalazio Bouvijev njujorški dom, omogućeno je da kroz izložbu fotografija osjete barem dio atmosfere sa izložbe.

Osim toga, izložba na metro stanici je urađena u saradnji bruklinskog muzeja i Spotifaja, na kojoj svaka fotografija ima “bar kod”, koji se može skenirati, a koji omogućava slušanje jedne pjesme Dejvida Bouvija na platformi Spotify.

Send this to a friend