Muzika film i TV

Frajle: Držale smo se zajedno kao četiri musketarke

Foto Nikola Jovanović

Frajle nema potrebe posebno predstavljati. Već punih deset godina, ove četiri sjajne djevojke žive svoj san i svoju jedinstvenu i autentičnu muziku, uz uvijek odlično raspoloženje i energiju, poklanjaju publici širom regiona, koja ih dočekuje raširenih ruku i otvorenog srca, gdje god da se pojave.

Ove godine obilježavaju deceniju trajanja, koju su krunisale albumom „Obraduj me“ i na taj način još jednom pokazale da je uspjeh neminovan ako vjerujete u sebe, svoj put i ono što nosite kao dar. A „Frajle“, zaista, jesu dar na domaćoj muzičkoj sceni, koja sve više, u lijepom i skupom pakovanju, krije prazninu.

Ove godine proslavljate značajan jubilej – deset godina postojanja benda. Kako danas gledate na veliki uspjeh koji ste postigle isključivo same?

“Kada se osvrnemo iza sebe, brzo je prošla decenija. Kada zamišljate svoj san, nikada ne možete da pretpostavite kojim putem će se on ostvariti i koliko je energije, snage, odricanja, rizika, ljubavi, kompromisa i tolerancije potrebno da biste postigli cilj. Ali, to nije sve! Ljudi često misle da je uspjeh jedna tačka, neki veliki koncert, prvi album, pojavljivanje na televiziji. A uspjeh je, u stvari, održavati postignuto i ići naprijed, što je, takođe, veoma zahtjevno. Konstantan i kontinuiran rad, snaga da se sve prepreke prevaziđu, stalno rizikovanje koje vam pređe u normalno funkcionisanje, su dio uspjeha. Uspjeh je lična stvar. Zavisi ko čemu teži. Nas četiri smo se pronašle u istim ambicijama i ciljevima, sa istom snagom da u svemu tome uspijemo. Držale smo se zajedno, kao četiri musketarke, i za nas neuspjeh ne postoji. To je normalan dio puta i rasta”.

Send this to a friend