Muzika film i TV

Frana Perea smo upoznali u seriji Seranovi, a danas se bavi muzikom i pisanjem

FOTO: SERGIO OLMO

Glumca i muzičara Frana Perea, domaća je publika upoznala i zavoljela u ulozi Markosa, najstarijeg sina Dijega Serana u čuvenoj seriji “Seranovi”. Od završetka serije, popularni Španac se više posvetio muzici nego glumi, a izdao je i knjigu. O seriji koja ga je proslavila, uvijek rado govori i smatra da mu je pomogla u karijeri pa sada svoj talenat može da dijeli sa ljudima iz raznih krajeva Evrope i svijeta.

Uspješno se bavite glumom i muzikom, oprobali ste se i u režiji, a sada ste izdali i svoju prvu knjigu. Koju od ovih profesija smatrate svojom najvećom ljubavlju?

“Ono što mi se najviše sviđa kod profesije kojom se bavim je upravo to što mogu de mijenjam likove, da se suočavam sa novim izazovima jer sam tu najkreativniji i rastem kao umjetnik i čovjek. Nadam se da ću sve ovo još dugo moći da kombinujem”.

Serija “Seranovi” bila je jedna od najgledanijih na našim prostorima, a vas je publika zavoljela u ulozi Markosa Serana. Koliko vam ova uloga promijenila život?

“Da budem iskren, totalno! Moj život se preokrenuo kada je serija počela da se emituje. I, pogledaj, sada, nakon toliko godina, omogućava mi da putujem u druge zemlje i da sa publikom dijelim ono što radim. Nema veće sreće od ove”

Da li ste i koliko često u kontaktu sa ostatkom ekipe serije “Seranovi”?

“Da, jako su mi dragi. Najviše viđam Viktora Elijasa (moj mlađi brat Gilje), koji, kao što znate, dolazi sa mnom, svira sintisajzer, a zajedno smo snimli i album. Takođe, često se čujem sa Belen Ruedom, Antoniom Resinesom, Veronikom Sanćes. Bili smo kao porodica i to vječno traje”.

Na koji način uspijevate da uskladite privatne i poslovne obaveze?

“Iskreno, jako teško jer nemam mnogo slobodnog vremena, ali kada ga imam trudim se da ga maksimalno iskoristim. Navikao sam se godinama da je ova profesija takva i da ne vredi frustrirati se oko toga… Najbolje je priključiti je svakodnevnom životu”.

Imate li neostvarenih želja?

“Da, mnogo. Da nastavim da radim van granica, kako onih fizičkih, tako i mojih ličnih. To je želja koja uvek živi u meni”.

Send this to a friend