Muzika film i TV Somebody that I used to know

Gdje je nestao Gotye, čovjek čiju je pjesmu cio svijet pjevao

Indi rok muzičar Voter “Voli” Debaker, svima poznat pod svojim umjetničkim imenom Gotye, svjetsku pažnju je privukao 2011. godine, kada je objavio spot za single “Somebody that I used to know”, ali mu se od tada gubi trag na muzičkoj sceni.

Gotye je rođen na današnji dan 1980. godine u Belgiji, ali se sa roditeljima već u svojoj drugoj godini preselio u Australiju, gdje je proveo najveći dio svog života.

Prvu pjesmu pod nazivom “Out here in the cold” je objavio 2001. godine, ali sigurno se sjećate “buma” koji je napravio deset godina kasnije, kada je objavljen upečatljivi spot u saradnji sa muzičarkom Kimbre za pjesmu “Somebody that I used to know”, u kojem njih dvoje stoje naslonjeni na zid, dok ih polako “obuzima” farba u različitim bojama i geometrijskim oblicima.

Instant hit počeli su da prepjevavaju muzičari širom svijeta, a bio je broj 1 na Bilbordovoj list. Ovo mu je donijelo i prestižne nagrade u svijetu muzike poput Gremija i BRIT nagrade.

Međutim, umjesto da “iskoristi” slavu koju je stekao, Gotye se povukao iz ovog “projekta” i istakao da najvjerovatnije više neće objavljivati pjesme pod ovim pseudonimom, pa je do sada i ostao vjeran ovoj izjavi.

To ne znači da je prestao da se bavi muzikom, pa je tako bubnjar i pjevač u bendu The Basics, a na svojim društvenim mrežama promoviše razne umjetničke projekte kroz koje pokušava da očuva nasleđe raznih muzičara i isprobava različite pravce i muzičke instrumente koji se više ne koriste u tolikoj mjeri.

Bio je u dugogodišnjoj vezi sa pjevačicom Taš Parker, a 2018. godine je dobio ćerku Leoni sa partnerkom Mod, ali je malo toga drugog poznato u vezi sa njegovim privatnim životom.

Tags

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
So & TEKILASo & TEKILACetašmariusfani
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

somebody that we used to know.

Cetaš
Gost
Cetaš

Posao covjek sa scene, sad je samo neko koga sam znao…

marius
Gost
marius

Pjesma je stvarno bila HIT . Ja je i dan danas, rado slusam.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

boogie street.
solitary men.
poslušaj i ove numere.
(drugi izvođači)

fani
Gost
fani

now he is just somebody that we used to know

Send this to a friend