Muzika film i TV Imaju uspješne karijere

Gdje su i šta rade: Zvijezde iz Prijatelja koje su imale sporedne role

Ranije smo pisali “gdje su i šta rade” sporedni likovi iz sitkoma “Prijatelji” kao što su Dženis, Ganter, Ema i Ben. Danas ćemo se pozabaviti sa onim zvijezdama koje su ostavile trag na čuvenu američku komediju, a koje publika širom svijeta i dan danas voli. Svi oni su nakon role u “Prijateljima” nastavili da nižu uspjehe pojavljujući se u blokbasterima i popularnim serijama.

Pol Rad

Pol Rad ne stari. Iako je zagazio u šestu deceniju, čini se da izgleda gotovo isto kao kad je u “Prijateljima” glumio Majka Henegena, Fibinog dečka i kasnije supruga. Za njega možemo reći da je jedan od najuspješnihih glumsca koji su se pojavili u sitkomu.

Karijeru su mu nakon uloge bogatog pijaniste u “Prijateljima”, obilježili projekti “Spiker”, “Noć u muzeju” i “Antmen”.

Prije pet godina dobio je zvijezdu na Buleveru slavnih u Holivudu.

Tom Selak

Igrao je Monikonog dečka i prijatelja njenih roditelja, doktora Ričarda. On je prije role u “Prijateljima” imao status seks simbola zahvaljujući seriji “Magnum PI”. Publika je dobro reagovala na njegovu ulogu očnog ljekara koji ulazi u vezu sa mnogo mlađom damom, pa se popularnost nastavila. Poslije “Ričarda”, igrao je ugledanim projektima kao što su franšiza “Džesi Ston” i krimi serijia “Plava krv” u kojima je bio glavni glumac.

Ovih dana vrijeme uglavnom provodi na svom ranču, daleko od javnosti posvećen fizičkim poslovima.

Eliot Guld i Kristina Pikls

Ko može da ne voli Gelerove? Voljela ih je publika pa skoro kao i njihovu djecu Moniku i Rosa. Prije uloga Džek i Džudi Geler, Eliot i Krisina su već imali bogate karijere.

Nakon “Prijatelja” nastavili su da rade, a Eliotovo najpoznatije “postPrijatelji” pojavljivanje bilo je u filmovima “Okeanovih 11, 12 i 13”. Kristina je igrala u takođe veoma popularnom sitkomu “Kako sam upoznao tvoju majku”, kao i u seriji “9JKL” gdje je imala jednu od glavih uloga.

Džon Fevro

Još jedan Monikin bivši. Bogati Pit zaslužan je što je ulogu “Ajronmena” dobio Robert Dauni Džonior. Upravo je on ubijedio producente da ga izaberu.

Uspješan je u svijetu “Zvjezdanih ratova”, pozajmljivao je glas za animiranu seriju i kreirao jednu – “Mandalorijanac”. Producent je novog “Kralja lava” i pilot epizode “Mladi Šeldon”.

Edi Kejhil

On je tumačio lijepog asistenta Rejčl, Tega. Kasnije su postali ljubavnici, a rolom se proslavio širom svijeta sa svega 22 godine. Nakon “Prijatelja” glumio je u serijama “Seks i grad”, “Čari” i “Zakon i red”. Pored toga, glavnu rolu dobio je u krimi seriji “CSI Njujork”.

Edi kaže da je srećan što je bio u “Prijateljima” i što ga i dan danas ljudi povezuju sa tom serijom.

Ana Faris

Luckasta Erika, surogat za Moniku i Čendleru. Zahvaljujući franšizi “Mrak”, Ana je ušla u srca miliona gledalaca širom svijeta. Karijeru joj je obilježila i gej drama “Planina Broubek”. Tablodima je bila zanimljiva zbog braka, a kasnije i razvoda od Krisa Pata koji je protekao u prijateljskoj atmosferi.

Od 2013. ona igra glavnu ulogu u sitkomu “Mama”.

Đovani Ribisi

Frenk Bufe bila je Đovaniejva uloga u “Prijateljima” i igrao je brata jedne od glavnih likova – Fibi Bufe. Slava nakon “Prijatelja” je ostala. Ne baš kao u slučaju Pola Rada, ali svakako je zaigrao u blokbasterima holivudske produkcije. Biraju ga za manje, ali veoma važne uloge. “Spasavanje Redova Rajana”, “Izgubljeni u prevodu”, “Hladna planina” i “Avatar”, neki su od uspješnih filmova u kojima je imao zapažene uloge. Na TV-u je neko vrijeme igrao u serijama “Tate” i “Moje ime je Erl”.

Kristina Eplgejt

Kristina nas je zasmijavala kao Ejmi, Rejčlina sestra. Ne baš pametna, razmažena, materijalista i poprilično luckasta, Ejmi je ostavila trag na fanove “Prijatelja”. “Spiker”, “Odmor”, “Loše mame” su projekti koji su obilježili njen rad nakon “Prijatelja”.

Ovih dana gledate je u Netflixovoj mračnoj komediji “Mrtav za mene”. Pobijedila je kancer, rodila dijete i nagrađivana je za svoj humanitarni rad.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
GostCendler
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gost
Gost
Gost

Role? Rečnik našeg jezika je dovoljno bogat da nema potrebe da u govoru koristimo riječi stranog jezika.

Cendler
Gost
Cendler

A Dzenis?

Send this to a friend