Muzika film i TV

Gile: Volimo da sviramo zaboravljene pjesme

Roker Srđan Gojković Gile se posljednjih godina svojski trudi da sa Električnom orgazmom, ali i kroz saradnju sa bendom Medžik buš, uz različite koncepcije i povode privuče publiku na koncerte. “Orgazam” je 2015. obilježavao tri i po decenije rada, a odmah je uslijedio novi jubilej – 30 godina od objavljivanja albuma “Distorzije”, 1986, pa je bend tim povodom održao seriju koncerata, gdje je svirao i pjesme sa tog izdanja.

Nedugo zatim se udružio sa Medžik bušom, pa na koncertima izvode rijetko izvođene pjesme “Orgazma”, ali i Giletovu filmsku muziku, numere sa solo albuma, sa izdanja sa Vladom Divljanom

Gojković spada među rokere koji, kad su koncerti u pitanju, nerijetko odstupa od klasične “best of” set liste.

“Kad bend traje 38 godina, kao što je to slučaj sa Električnim orgazmom, moraš da osvježiš koncertnu priču. Većina publike želi da čuje najveće hitove. Trudimo se da ostavimo malo prostora i za pjesme koje dugo nismo svirali. Tako je i nastala saradnja sa Medžik bušom. Te numere nemaju mjesta na repertoaru mog matičnog benda, jer “Orgazam” ima bitnih stvari na kojima su generacije odrastale i moramo da ih sviramo”, kaže Gile.

Send this to a friend