Muzika film i TV

Glumac Goran Šušljik optužen za krađu miliona

Foto: Blic

Reditelj krimi-drame “Južni vjetar” Miloš Avramović, poslije mnogobrojnih nagrada za film koji je u bioskopima bio najgledaniji u nekoliko posljednjih godina, i sam je, kako izgleda, postao žrtva jedne kriminalne afere, podnio je krivičnu prijavu protiv svog bivšeg partnera, glumca i producenta Gorana Šušljika, zbog sumnje da je prevarom prisvojio gotovo deset miliona dinara.

Avramovićevoj tužbi protiv Šušljika pridružio se i Filmski centar Srbije, koji se početkom marta ove godine obratio Državnom pravobranilaštvu. Ta odluka, kako “Novosti” nezvanično saznaju, donijeta je na sjednici Upravnog odbora FCS 26. februara 2018, jer novac koji je Centar isplatio Šušljikovoj producentskoj kući EYE TI EYE za sufinansiranje filma “Južni vjetar” nije bio opravdan dostavljenom dokumentacijom. Iznos od devet miliona i 625.000 dinara Šušljik nije opravdao Centru ni do marta ove godine, a za dokumentaciju koju je priložio ustanovljeno je da je falsifikovana (falsifikovane fakture i lažni ugovori), i da se odnosi na njegov drugi projekat, TV seriju “Čizmaši”, koja je snimana tri godine kasnije.

U izjavi za medije popularni glumac je potvrdio da je Miloš Avramović, reditelj filma “Južni vjetar” i vlasnik producentske kuće “Režim”, podnio krivičnu prijavu protiv njega, i da je u toku i sudski postupak FCS, koji je finansijer Avramovićevog ostvarenja.

“U ovom momentu samo znam da me je vlasnik firme “Režim” tužio, i sa svojim advokatom analiziram situaciju u kojoj se nalazim. Ali nisam iznenađen ovom tužbom, iako ima malo istine u pisanju medija o tome da sam na prevaru prisvojio više od osam miliona dinara namijenjenih za realizaciju projekta “Južni vjetar”, što je predmet Avramovićeve tužbe”, izjavio je Šušljik.

Prema riječima Bobana Jevtića, direktora FCS, čim ih je producent “Južnog vjetra”, reditelj Miloš Avramović, obavijestio o svojim sumnjama, oni su obavijestili Državno pravobranilaštvo i pokrenuli proceduru zaštit interesa.

“Naravno, ne možemo da komentarišemo sudske postupke koji su u toku, i to je jedino što u ovom trenutku mogu da kažem”, istakao je Jevtić.

Avramović u utorak, nažalost, nije bio dostupan za medije.

Šušljikova prevara je, kako se navodi, otkrivena kada je Avramović, odnosno njegova kuća “Režim”, od Šušljikove firme Eye to eye zatražila da im prenese preostala novčana sredstva koja su dobijena od FCS, a koja nisu potrošena na snimanje filma “Južni vjetar”, mada ih je Šušljik “opravdao” kao već potrošena. Zbog nedostatka novca, kako je potvrđeno i u FCS, “Južni vjetar” nikada ne bi bio snimljen da glumac Miloš Biković, koji u ovom filmu igra glavnu ulogu, preko svoje producentske kuće “Arhangel studio” nije pomogao Avramoviću da nastavi snimanje.

Send this to a friend