Muzika film i TV

Glumica promijenila prezime zbog rasizma u Holivudu

Kloi Benet, jedna od zvijezda Marvelove televizijske serije “Agenti S.H.I.E.L.D.-a”, izjavila je da je, zbog rasizma koji vlada u Holivudu, morala da promijeni prezime da bi uspjela kao glumica, navodi BBC.

Odgovarajući na pitanje jednog svog pratioca na Instagramu, ova američka glumica, čije pravo ime glasi Kloi Vang, je napisala:

“Holivud je rasistički i nisu htjeli da mi dodijele ulogu ako nosim prezime zbog kojeg im je neprijatno. Promjena prezimena ne mijenja činjenicu da je polovina moje krvi kineska, da sam živjela u Kini, da govorim mandarinski, kao ni da sam u kulturološkom smislu odgajana i kao Amerikanka i kao Kineskinja… Ona znači da sam morala da plaćam kiriju. Sa platformom koju imam, činim sve što mogu da više niko ne bude primoran da promijeni ime samo da bi dobio posao”, istakla je ona.

Ona je takođe pohvalila britanskog glumca Eda Skrajna zbog toga što je odbio ulogu u filmskoj adaptaciji stripa “Helboj” pošto je uvidio da je, time što je uloga dodijeljena njemu, praktično zanemarena činjenica da je lik koji je trebalo da tumači azijskog porijekla.

Send this to a friend