Muzika film i TV

Godinu dana od smrti Irene Mičijević

Glumica Irena Mičijević, koju publika pamti po seriji “Žene sa Dedinja”, izgubila je prije godinu dana bitku sa teškom bolešću i preminula u 45. godini.

Živjela je i radila u Londonu, sa suprugom i ćerkom, a posljednje dane života željela je da provede u Srbiji.

Irena je rođena u Beogradu, diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, koji je upisala prije punoljetstva.

Ono što danas zvuči posebno turobno je to da je sa naših prostora otišla u britansku prijestonicu upravo zato da bi pobjegla od smrti.

“Otišla sam zato što sam imala 21. godinu i željela sam da razmišljam o budućnosti i životu, a ne o smrti, stradanju i ubijanju. Nisam mogla da opstanem u takvoj sredini i smatrala sam da, ako već ne mogu ništa da promijenim, najbolje je da bar ne učestvujem u svemu što se oko nas dešavalo. Voljela bih da su mnoge stvari drugačije, ali su uslovi jednostavno bili takvi. Naša sadašnjost pretrpana je posljedicama s kojima se sada neminovno suočavamo, htjeli mi to ili ne”, ispričala je Irena u intervjuu za “Press” 2010. godine.

Brojne kolege ispratile su Irenu na posljednji put, a nekoliko dana poslije njene smrti, jedna njena prijateljica podijelila je uspomenu na nju ističući da je ona uvijek bila tu kada je bilo potrebno. Kada je njenoj prijateljici preminuo otac, Irena joj je objasnila kako i sama doživljava smrt.

“Vjerujem da kad umremo, svi se pretvaramo u svjetlost. Bez smrti ne bi bilo života. I kad je sunčan dan osjećam da životi svih prije nas u toj svjetlosti koja nam objašnjava i omogućava nam da živimo, imaju svoj smisao…” stoji između ostalog u tužnoj poruci podrške sada već pokojne glumice.

Send this to a friend