Muzika film i TV

Goran Višnjić dobio važnu ulogu u hit seriji na Netfliksu Vikinzi: Valhala

Goran Višnjić dobio važnu ulogu

Hrvatski glumac Goran Višnjić dobio je ulogu u trećoj sezoni hit serije na Netfliksu “Vikinzi: Valhala” u kojoj će igrati Erika Crvenog, nordijskog heroja koji je prvi sagradio vikinšku koloniju na Grenlandu.

Serija je nastavak uspješne serije Majkla Hirsta “Vikinzi”, koja je prikazivana u šest sezona između 2013. i 2020. godine, a premijerno je prikazana u februaru ove godine.

Radnja novih nordijskih avantura odigrava se vjekovima nakon originalne serije, na samom kraju Doba Vikinga.

Glavni junak nove serije je Lejf Erikson (Sem Korlet) koji je prema vikinškim učenjima otkrio Sjevernu Ameriku pet vjekova prije Kolumba, a Višnjić će igrati njegovog oca.

Tu su i likovi Haralda Hardrada (Leo Sater), Frejdis Eriksdoter (Frida Gustavson) i normanskog kralja Vilijama Osvajača.

Džeb Stjuart, tvorac serije, rekao je ranije da će treća sezona biti vrlo uzbudljiva, prenosi Collider.

“Volio bih da imam više vremena da dođem do činjenice da je Vilijam Osvajač okončao Doba Vikinga. Ta priča uključuje Haralda Sigurdsona i likove kao što su Ema i Godvin, tako da se nadam da će publika voljeti ‘Valhalu’ i ovu glumačku postavu, koja je briljantna”, rekao je reditelj.

Još nije poznato kada će druga i treća sezona serije “Vikinzi: Valhala” biti prikazani.

Goran Višnjić je izgradio uspješnu karijeru u Holivudu, a najavljen je i kao zvijezda treće sezone superherojske serije “The Boys” koja se prikazuje na Amazon Prime.

Nedavno smo mogli da ga vidimo u hit seriji “This Is Us”, doduše u epizodnoj ulozi, a u postprodukciji je i rimejk horora “Hellraiser” u kojoj igra jednu od glavnih rola.

Send this to a friend