Muzika film i TV

Gorica o filmu sa Bredom: Bio je žgoljavo pile, ali su ga žene jurile

Prije 30 godina premijerno je prikazan film „Tamna strana sunca“ u režiji Božidara Bote Nikolića. To je bio prvijenac holivudskog superstara Breda Pita, a jedna od partnerki mu je bila Gorica Popović.

Gorica se nedavno prisjetila snimanja ovog ostvarenja i trenutka kada je prvi put zapazila tada mladog i nepoznatog plavušana, ne sluteći da će kasnije postati jedan od najljepših i najboljih holivudskih glumaca.

“Boža Nikolić je snimao film s američkim novcem u Budvi. Na set dolazi jedan mlad i lijep glumac koji je već bio popularan među njemačkim turistima jer je valjda igrao u seriji „Dalas“. Žene su ga tamo jurile tokom snimanja”, prisjeća se sa osmijehom glumica i nastavlja:

“Bio je mlad, mršav i ko neko pile, ali i tada je bio veliki profesionalac. Odgirao je sjajno tu ulogu dječaka koji ne smije da se izlaže sunčevim zracima. Došao je da se liječi kod nekog našeg travara, a tu je pronašao i ljubav”, kaže Gorica.

Nepokretnu majku Breda Pita u filmu je tumačila Milena Dravić, a Gorica je bila njihova kućna pomoćnica.

“Nije bila velika uloga, ali mi je drago što sam imala prilike da igram u istom filmu s jednom velikom zvijezdom poput Breda Pita. Nemam čak ni fotografiju s njim. Baš šteta, ali film čuvam na VHS kaseti”, kaže legendaran glumica.

Send this to a friend