Muzika film i TV Ejmi Li i ekipa snimili novu pjesmu

Grupa Evanesence najavljuje novi album nakon devet godina

Američki bend Evanescence početkom 2000-ih je na prečac pokorio svijet svojim debitantskim albumom za koji su nagrađeni s dva Gremija. Nakon čak devet godina duge pauze, bend koji je nekad bio globalna senzacija predvođen talentovanom pjevačicom Ejmi Li, ove će godine objaviti novi album.

Vijest o njihovom povratku oduševiće sve one koji nisu zaboravili na ovaj bend prepoznatljivog muzičkog izraza negdje na putu između alt goth/metala i hard roka s elementima symphonic metala.

Bend čiji su poznati hit “Bring Me to Life” pjevušili gotovo svi, a tinejdžerke manje ili više uspješno furale kombinacije poput harizmatične Ejmi, ove će godine objaviti novi album ‘The Bitter Truth’, zasigurno jedno od najiščekivanijih muzičkih izdanja za sve one željne i malo gitara, u mjesecima koji su pred nama.

Pjesma “Wasted on You” najavljuje novi album, a nedavno je uz pomoć ajfona snimljen spot za nju. Iako nije planirana za najavni singl, Ejmi je rekla da je pjesma odgovarala aktuelnoj situaciji u svijetu uzrokovanom pandemijom.

Najavljena povratnička turneja Words Collide sa holandskim symphonic metal bendom Within Temptation trebalo je da bude održana u aprilu ove godine, ali zbog koronavirusa otkazana je za jesen.

Bend je nakon prvijenca “Fallen” iz 2003. objavio još nekoliko albuma s manjim uspjehom, a posljednji im je izašao 2011. Za svoj su prvijenac bili nominovani za pet nagrada Gremi, a slavili su na kraju u dvije kategorije za ‘najbolju hard rok izvedbu’ i ‘najboljeg novog izvođača’.

Ejmi se udala za psihoterapeuta i dugogodišnjeg prijatelja Džoša Hartzlera, a 2014. je postala mama dječaka Džeka Lajona. Pjevačica se kasnije pronašla u svijetu filmske muzike pa se udružila sa kompozitorom Dejvom Egarom i objavila album ‘Aftermath’, za film Marka Džeksona ‘War Story’.

Send this to a friend