Muzika film i TV Ali samo zbog promocije kompilacije

Grupa U škripcu ponovo na okupu

Novotalasna grupa U škripcu, dobila je svoje prvo kompilacijsko izdanje. Disk sa 20 pjesama sa šest albuma koliko ih je “Škripac” objavio, pod nazivom “Kolekcija najvećih hitova”, objavila je Kroacija rekords. Tim povodom nekadašnji članovi kultrnog benda su se okupili na beogradskoj promociji: Zoran Vulović Vule, Aleksandar Vasiljević, Aleksandar Lukić Luka, Miloš Obrenović, Dejan Škopelja i Ratko Ljubičić, kao i Moma Rajin, njihov saradnik i publicista.

Natalija Cajić, ispred Kroacije rekords, podsjetila je da je grupa “U škripcu” ispisala važne stranice u muzičkim antologijama širom regiona, da su prvi album snimili za PGP RTS, a 1983. došli u Jugoton i snimili legendarnu ploču “O, je”, koja je proglašena albumom godine.

Nekadašnji klavijaturista “Škripca” Zoran Vulović Vule istakao je da je objavljivanje kompilacije za njih veliki praznik muzike i ljubavi.

“Ovo je naš prvi disk, dan kada svi treba da se sjetimo našeg prijatelja koji je sa nama svaki dan i čiji glas je zauvijek ostao u našim srcima”, rekao je Vule, pokazujući na crno-bijelu fotografiju pokojnog pjevača Milana Delčića Delče.

“Delča je stanovao 100 metara od mene, sa Vasom je išao u istu gimnaziju, Miloš i ja u isti razred, Luka je bio velika zvijezda, a Škopi se pojavio kasnije u našim životima. Skupili smo se oko pozorišne predstave “Ne vjerujte onima koji kažu da ovaj komad nema jedinstvo radnje”. Nije imao, ali smo osjetili da nam je sudbina muzika, a ne pozorište, i krenuli smo u avanturu zvanu “U škripcu”, koja nije trajala dugo, ali je zaista bila posebna”, priča Vule.

U to vrijeme, navodi muzičar, nije bilo teško baviti se muzikom jer najljepše djevojke su bile oko muzičara koji su slovili za najzanimljivije i najpametnije momke.

Na pitanje kakve emocije je probudilo ponovno okupljanje grupe, prilikom rada na kompilaciji, Vulović je odgovorio:

“Uzbuđen sam i nije mi svejedno, jer je “Škripac” bio dio naših života. Ne viđamo se često, a kad smo se okupili, bilo je to kao povratak 30 godina unazad”.

Send this to a friend