Muzika film i TV Obilježavaju 25. godina od izlaska albuma Definetly Maybe

Gupa Oasis objavila novi video

Povodom obilježavanja 25 godina od objavljivanja albuma “Definitely Maybe” (raspadnuta) grupa Oasis objavila je novi video sa tekstom i to za pjesmu “Fade Away”.

U susret objavljivanju limitiranog “vinyl-reissue” izdanja albuma “Definitely Maybe”, najavljenog za 30. avgust, Oasis nas kroz novi video i tekst pjesme vode kroz detalje pjesme “Fade Away”, originalno objavljene 1994. godine.

Ranije ove godine članovi grupe su obećali kako će objaviti neke dosad neobjavljene materijale nastale u eri kada su bili na vrhuncu slave. Za 23. godišnjicu albuma “What’s The Story (Morning Glory)” takođe su predstavili psihodelični video kolaž omiljene pjesme s tog albuma, hita “She’s Electric”, a prošle nedjelje u Mančesteru su uočeni i posteri s tekstovima iz pjesama “Supersonic” i “Cigarettes and Alcohol”. Pokrenut je i “Definitely Maybe quiz” u kojemu fanovi mogu provjeriti i podijeliti svoje znanje o istoimenom kultnom albumu.

Najavljeno vinilno “Definitely Maybe” izdanje biće, simbolično, srebrne boje budući da označava srebrnu (25 godina) godišnjicu.

Send this to a friend