Muzika film i TV

Hart neće voditi dodjelu Oskara zbog homofobnih tvitova: Biću svoj, držaću se svojih stavova

Američki komičar i glumac Kevin Hart rekao je da neće voditi ceremoniju 91. dodjele Oskara nakon protesta zbog njegovih starih homofobnih tvitova.

“Odlučio sam da ne vodim ovogodišnje Oskare. Iskreno se izvinjavam LGBTQ zajednici zbog mojih bezosjećajnih riječi u prošlosti”, napisao je Hart na Tviteru.

Prije toga objavio je video na Instagramu u kojemu je odbio da se izvini nakon što je Akademija filmske umjetnosti i nauke to od njega zatražila.

“Odlučio sam da ‘preskočim’ izvinjenje. Razlog je što sam na to odgovorio već nekoliko puta”, rekao je Hart dodajući da je napredovao od vremena kada je između 2009. i 2011. postavljao homofobne tvitove koje je u međuvremenu obrisao.

“Biću svoj, držaću se svojih stavova”, dodala je zvijezda filmskih komedija.

Kevin je bio srećan kada je dobio priliku da vodi ovogodišnju ceremoniju, i tim povodom je rekao:

“Vrlo sam srećan da objavim da je dan za vođenje Oskara konačno stigao za mene”, napisao je na svom Instagram nalogu Kevin Hart, zvijezda filma “Džumandži: Dobrodošli u džunglu”.

On je rekao da su ga godinama pitali kada će on biti voditelj i da je on uvijek odgovarao da bi to bila jedinstvena prilika u životu za njega kao glumca.

Dvije prethodne ceremonije Oskara vodio je komičar Džimi Kimel. Ceremoniju prošle godine pratilo je samo 26,5 miliona gledalaca u odnosu na 43 miliona 2014. godine.

Dodjela Oskara održaće se 24. februara.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend