Muzika film i TV

I to se desilo: Serija Family guy ukida humor po kojem je poznata

Počinje nova epoha popularnog animiranog serijala poznatog i prihvaćenog po politički nekorektnom humoru. Naime, reatori “Family Guya” odlučili su, kako navode, da izbace sve  šale o LGBTQ zajednici i one se više neće pojavljivati u narednim epizodama. Nešto tako nagoviješteno je i u epizodi koja je emitiovana ove sedmice, a u kojoj Piter Grifin postaje sekretar američkog predsjednika Donalda Taumpa i s njim, na kraju, ulazi i u obračun pesnicama. Grifin, između ostalog, u jednom trenutku kaže i da se više neće šaliti na račun pripadnika LGBTQ zajednice.

Njegove riječi su, u intervjuu za TV Line, potvrdili i izvršni producenti animiranog serijala, Alek Sulkin i Rič Apel.

“Ako pogledate epizode iz 2005. ili 2006. i uporedite ih sa epizodama iz 2018. ili 2019. uočićete bitne razlike. Sada razumijemo da neke stvari koje smo tada mogli komotno da izjavimo, napišemo ili se s njima šalimo sada nisu prihvatljive”, izjavio je Sulkin.

Apel je dodao:

“Mi smo se promijenili, društvena klima i kultura je drugačija i naši su pogledi drugačiji. Oni su odraz naše realnosti tako da mislimo da serijal mora da evoluira i razvija se na drugačije načine”.

https://www.youtube.com/watch?v=TdanYlg_ens

Send this to a friend