Muzika film i TV Novi album pank zvijezde izlazi u septembru

Igi Pop: Sve što vam treba nisu nužno sreća ili ljubav, već osjećaj slobode

Američki pank muzičar Igi Pop početkom septembra izdaće novi album pod nazivom “Free”, a potom i novu knjigu u kojoj je opisao svoju dugu i plodnu muzički karijeru.

“Free” je nasljednik je prethodnog albuma iz 2016. pod nazivom “Post Pop Depression”, a ovaj 72-godišnji muzičar ga najavljuje uz istoimeni singl. Zvanično je opisan kao “jedinstveno mračan i kontemplativan” album, a na njemu je Igi sarađivao s muzičarkom Noveller i Leronom Tomasom.

“Ovo je album u kojem umjesto mene moju priču iznose drugi muzičari , a ja sam im samo pozajmio glas”, rekao je muzičar za ClassicRock i dodao:

“…sve što vam treba nisu nužno sreća ili ljubav, već osjećaj slobode. Ovaj me album jednostavno ‘pronašao’, a ja sam mu dopustio da se dogodi”.

Album izlazi 6. septembra, a knjiga pod nazivom “‘Til Wrong Feels Right” nakon dvadeset dana, 26. septembra. U njoj će čitaoci pronaći priču o Igijevoj karijeri, izbor pjesama i brojne fotografije.

Iggy Pop je obilježio popularnu kulturu 20. vijeka svojim hitovima, poput “Lust for Life”, “I’m Bored”, “Real Wild Child” i “Candy”, a posebno su zanimljivi njegovi eksentrični scenski nastupi.

Send this to a friend