Muzika film i TV Dodijeljene Emi nagrade

Igra prijestola najbolja drama, Černobilj najbolja mini serija

Na svečanoj ceremoniji u Los Anđelesu sinoć je održana 71. dodjela Emi nagrada, a za najbolju dramu proglašena je serija “Igra prestola”. Ovo je četvrti put da je ova epska fantazija proglašena najboljom na malim ekranima.

Najbolja režija za dramsku seriju otišla je u ruke Džejsona Bejtmena, tvorca hvaljene serije “Ozark”.

Nagradu u kategoriji komedije osvojila je serija “Lutalica”. Ova serija je donijela i najviše iznenađenja, kada je sinoć odnijela tri nagrade. Osim one za najbolju komediju, glavna glumica i scenaristkinja “Lutalice” Fibi Voler-Brižd pobijedila je Džuliju Luis-Drajfus, koja je već 8 puta dobila  Emi. Voler-Bridž takođe je dobila nagrade za najbolji scenario i režiju komedije.

Najbolji glumac u kategoriji komedije je Bil Heder (“Bari”).

Za najboljeg glumca u dramskom žanru proglašen je Bili Porter (“Poza”), a za glumicu Džodi Komer (“Ubiti Evu”).

Najbolja sporedna glumica u dramskoj serijie je mlada nada Džulija Garner, koja u “Ozarku” igra Rut Lengmor, dok je u muškoj kategoriji “Emi” četvrti put za redom odneo Piter Dinklidž, iliti Tirion iz “Igre prestola”.

Najbolja mini-serija je “Černobilj”.

Najbolja glumica u mini-seriji je Mišel Vilijams (“Fosse/Verdon”), dok je Džarel Džerom ostavio najjači utisak na žiri svojom ulogom u “Kada nas vide”, o pet tinejdžera iz Harlema čiji se život pretvori u pakao kada ih lažno optuže za brutalni zločin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Brajan
Gost
Brajan

Najbolja drama ” Succession”- Nasljednici. Ne znam zašto se toliko oduševljavaju sa ” igrom prijestola”.

Send this to a friend