Muzika film i TV

Islamović: Umjetnost miri ljude na prostoru bivše Jugoslavije

Pjevač Bijelog Dugmeta Alen Islamović smatra da su odnosi u bivšoj Jugoslaviji bolji zahvaljujući umjetnosti.

“Umjetnost otvara vrata, polako ali ih otvara. Prije godinu dana nisi mogao da zamisliš da će u centru Zagreba otvoriti radio koji pušta Cecu Ražnatović, Šabana Šaulića, Riblju Čorbu… A to danas svira usred Zagreba i to je veliki korak koji čine umjetnici. Oni ulažu više napora da se ovo vrelo koje se dešava, i prošlo, i sadašnje i buduće, promijeni i mijenjaju ga. Glumci odlaze u Sarajevo, Zagreb, Beograd, snimaju neke velike serije, zagrebački izvođači rade turneje po Srbiji,” rekao je on.

Islamović dodaje da je umjetnicima neophodno da taj prostor bude otvoren, kako bi mogli da rade, zarađuju i od tog novca žive.

“Kada Bijelo Dugme pjeva, recimo, u Makedoniji, publika zna svih 40 pjesama i pjeva sa nama na istom jeziku. Autori tekstova ili muzike ne očekuju da će ubrati neke funte u Engleskoj, očekuju ovdje neke kune, dinare ili eure”, rekao je on.

Uspješnu karijeru, koja traje skoro 40 godina, razvijao je kroz grupe i solo projekte, a kaže da mu je muzika u krvi.

“Mora da postoji ljubav prema ovom poslu. Ja ne moram ovo više da radim, ali radim zato što volim i ne znam da li će me neko istjerati iz toga,” rekao je pjevač koji do kraja godine planira da objavi i novi album.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
RečeMiško
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Reče
Gost
Reče

Alen Islamović – umjetnik.

Miško
Gost
Miško

Racunas li ti Bijelo Dugme u umjetnost, da te ne kunem?

Send this to a friend