Muzika film i TV

Ispada da se Bajaga slaže sa tezom hrvatskih branitelja

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta je izrazio žaljenje zbog izjave pjevača Momčila Bajagića Bajage.

Bajaga je u izjavi za televizju N1 rekao da razumije nezadovoljstvo hrvatskih branitelja koji su bili protiv njegovog nastupa u Karlovcu.

To, po ocjeni Linte, ukazuje da se “on (Bajaga) slaže da lažnom i besmislenom tezom hrvatskih branitelja i hrvatske države da su Srbija i krajiški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku”.

“Pored toga, Bajaga se u razgovoru sa novinarkom TV N1, uoči koncerta u Varaždinu, svim silama trudio da se opravda da u Kninu 1993. godine nije pjevao četničke pjesme, odnosno da nije pjevao pjesmu “Armija srpska”. Bajaga treba da bude ponosan što je 1993. godine pjevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira da bi… mogao da nastupa u današnjoj Hrvatskoj, gdje se otvoreno rehabilituje zlikovačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav ‘Za dom spremni'”, kazao je Linta.

Linta je izrazio žaljenje i zbog toga što je Bajaga “prećutao” tvrdnju novinarke da je 1993. godine u Kninu nastupao na okupiranom području, već da je srpski narod na tom području “živio vjekovima”.

“Srpski narod je na svom području stvorio Republiku Srpsku Krajinu s ciljem da ostane u Jugoslaviji i da se odbrani od agresije proustaškog i separatističkog režima Franje Tuđmana. Nažalost, u tome nije uspio iz više razloga”, rekao je Linta.

Nastup benda “Bajaga i Instruktori” na Danima piva u Karlovcu 3. septembra je dvadesetak dana prije manifestacije otkazan zbog pritiska hrvatskih branitelja.

15 Komentara na "Ispada da se Bajaga slaže sa tezom hrvatskih branitelja"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend