Muzika film i TV Spektakularno završen Sea Dance

Istorijski nastup Davida Guette sinoć označio početak nove ere za Sea Dance Festival

Sinoćnje, spektakularno finale ovogodišnjeg Sea Dance festivala, održanog od 30. avgusta do 1. septembra na plaži Buljarica kod Budve, bilo je ujedno i najbolji mogući vrhunac cijele ljetnje sezone! Preko 63.000 posjetilaca iz preko 40 zemalja svijeta prodefilovalo je kroz kapije festivala tokom prethodne tri noći, a sinoćnji nastup Davida Guette osim što će ostati upisan u muzičku istoriju ovih prostora, ujedno je označio i početak nove ere za Sea Dance!
Francuski producentski mag pred publikom od nekoliko generacija ređao je svoje najveće hitove, od novijih poput „Say My Name“, do apsolutnih himni kao što su „Titanium“, “When Love Takes Over” i brojne druge, horski dočekane na prepunoj glavnoj bini! Scenski efekti kakve smo dosad gledali samo na festivalima kao što su Tomorrowland, Ultra ili EXIT, publiku su ostavljali bez daha, a Guettina neposrednost i otvorenost prema publici koja ga je oduvijek odvajala od ostalih najvećih zvijezda našeg vremena, sinoć je ostavila dubok trag na publici koja dugo nije nekog ispratila tako glasnim ovacijama. I britanski hit trio Disciples pred nastup u Crnoj Gori priznali su da jedva čekaju da se upoznaju sa domaćom publikom, a obećanje da će prirediti provod za pamćenje održali su od prvog do posljednjeg minuta svog nastupa koji je u svakom pogledu već sazreo da nosi i centralno mjesto u programu!
Talenat regiona posljednjeg dana predstavljali su domaćini festivala Who See, rap senzacija Klinac i mlada njemačka DJ zvijezda LovraI prva dva festivalska dana, glavnu binu zapljuskivale su dobro poznate pjesme zahvaljujući globalnim zvijezdama kao što su Sven Väth, Richie Hawtin, Robin Schulz i Ofenbach, kao i regionalna imena među kojima su bili vodeći magovi Bassivity kolektiva Senidah, Kuku$, Fox, Hazze, Surreal, ali i Darko Rundek i Ekipa.

Sinoćnje finale na No Sleep bini bilo je vrhunac tri besane noći na plaži pored plavog Jadrana, a planetarno voljeni Recondite donio je istinsku muzičku magiju. Njemac raskošnog opusa uživo je izvodio svoje bravurozne kompozicije zbog kojih je plaža bila ispunjena čak i tokom Guettinog nastupa na do kraja ispunjenoj glavnoj bini. Čast da zatvori ovogodišnje festivalsko izdanje pripala je trenutno najtraženijem izvođaču sa naših prostora Tijani T, koja je nakon nastupa u preko 50 zemalja svijeta, odmah uz gotovo sve najveće svjetske festivale, jutros sa velikom radošću upisala i Sea Dance. Da cijela noć bude besprekorna pobrinuli su se i internacionalno priznati crnogorski producent Darko Milošević, kao i nikšićka DJ legenda Proximus, novljanski mag P.S. i mlada Sabinaa. U prethodna dva dana na No Sleep plaži nastupali su još Helena Hauff, Eelke Kleijn, Marko NastićAudiostorm, Double Needle Project, Skeptik aka Pero FullhouseHaris, Mili Sefić, Popi Divine i drugi.

Provod na ovogodišnjem Sea Dance festivalu trajao je i tokom dana, zahvaljujući dnevnim žurkama, a tokom večeri, pored glavne i No Sleep bine, publika je pohodila i TDI binu, te su za žurku posljednji dan bili zaduženi Danny Cruz, Oysha, Davor Billyc, Rosske, Wreckage i Leo Fragogiannis, a finale na Silent Dance bini upriličili su i ovaj put Mr. Fanatik, _djura i Dirty. Raznolikost sadržaja ogledala se i u projektu “Kreativna Crna Gora” koji je Sea Dance razvio sa Ministarstvom kulture Crne Gore i UNDP, a koji je mladim domaćim umjetnicima pružio priliku da se predstave publici iz čitavog svijeta na binama Living Culture Music i Living Culture Cinema!

12

avatar
1000
8
4
0
 
12
Moje imeSlavkoAlternatorVase ime je?Maja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko
Gost
Slavko

Bez Srba nismo sposobni ni festival da odrzimo…

Alternator
Gost
Alternator

Koji geta kuku lele komercijala nas ubi sve svi znaju svi isto imaju svi sve isto vole i slusaju o zivote

Maja
Gost
Maja

Da sam znala da mi se istorija odigrava pred vratima otišla bih na koncert, umesto što sam uzaludno pokušavala da zaspim u svojoj sobi u Buljaricama u pet ujutru. Iskreno se nadam da će festival biti proteran iz Buljarica kao što je sa Jaza. Ovo ni u jednoj normalnoj državi ne bi moglo da se održava u naseljenom mestu, samo… Više »

Moje ime
Gost
Moje ime

Kupi cepove za usi.

Marv
Gost
Marv

Opet neki zurke i programi od kompanije iz Srbije, sta ce nam to?

Vase ime je?
Gost
Vase ime je?

Gori ste vi takvi sto komentarisete.

Moje ime
Gost
Moje ime

Disciples su, po meni, bili mnogo bolji.
Dado Vegeta je izlizana prica.

Dan
Gost
Dan

Legendary 😎

Mirko
Gost
Mirko

Najgori dj ikad komercijala, slusaju ga ovi sto slusaju turbo folk

Moje ime
Gost
Moje ime

Bolje ga nisi mogao opisati.

Dan
Gost
Dan

Onda nijesi bio tamo.

razumjeće ko tr
Gost
razumjeće ko tr

pipls bič bar. nova dnevna žurka. pipls bič bar

Send this to a friend