Muzika film i TV Ti me pokrećeš

Iza ove fotografije se krije priča koja nas uči šta ljubav može

U filmu „Ti me pokrećeš“ koji je sam režirao i u kom igra glavnu ulogu Roberto Beninji, partnerka mu prvi put postaje Nikoleta Braski, prenosi ddl.

Tokom snimanja prvog filma razmjenjivali su knjige. A onda je nakon filma Roberto izmsilio da mu fali neka knjiga, za koju je čuo da je ona ima, samo da bi se ponovo vidio sa njom. Nakon toga su postali nerazdvojni, zajedno su išli u bioskop i pozorište skoro svaki dan.

Ubrzo se par vjenčao, i nakon toga je glumila u gotovo svim njegovim filmovima. Ovaj italijanski glumački par u braku je već 29 godina.

Ova zajednička ljubav prema filmu i jedno prema drugom donijela je mnogo dobrih filmova kao što su: Monstrum, Tigar u snijegu i Život je lijep. I kad je njegova supruga doživjela saobraćajnu nesreću Roberto je stalno bio uz nju, te je uz njegovu podršku prebrodila i to.

I može se reći da je njihov život zaista lijep život dvoje umjetnika.

Roberto je djetinjstvo proveo zajedno sa roditeljima i tri starije sestre u veoma teškim uslovima. Živio je u kući bez struje i pijaće vode. Primijetivši njegovu pronicljivost, lokalni sveštenik ga je o trošku crkve poslao u Firencu.

Tamo je završio osnovnu i započeo srednju školu, koju je ubrzo napustio. Njegova glumačka karijera počela je 1972, kada ga je direktor jednog rimskog pozorišta, zadivljen njegovim zabavnim nastupima u društvu, pozvao da radi kao glumac.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
So & TEKILAMaja V.VEZIR
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maja V.
Gost
Maja V.

La vita e bella🙂

VEZIR
Gost
VEZIR

Kralj komedije,ali one duboke,satirične.LEGENDA!

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

pamtim onaj kada ga namještaju mafijaši za likvidaciju 😅

Send this to a friend