Muzika film i TV

Jelena Tomašević za CdM nakon božjeg dara sa Bočelijem: Budim se – da bih opet sanjala velike snove

Jelena Tomašević; Foto: Ivica Nikolić

Kada vam u kuću dođu važni i ugledni gosti, kao dobri domaćini potrudićete se da ih dočekate onako kako i dolikuje svečnoj prilici. U prevodu – da budete u najboljem mogućem izdanju.

Beograd je krajem prošlog mjeseca ugostio planetarno slavnog tenora, Italijana Andreu Bočelija, kako bi na platou ispred Geozavoda, sve pod otvorenim nebom, održao koncert koji možemo okarakterisati kao jedan od onih za pamćenje.

Slavnog gosta u ime Srbije na bini je dočekala Jelena Tomašević, pop pjevačica i predstavnik onog najboljeg što naši susjedi mogu da ponude svijetu u muzičkom smislu.

Kao specijalna gošća, Tomašević je sa velikanom otpjevala dvije zlatne pjesme, “Canto Della Terra” i “Vivo per lei”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Tomasevic Bosiljcic (@jelenatomasevic_official)

Teško je magiju koju su Jelena i Andrea “prosuli” po Beogradu pretočiti u riječi, ali je oko 3.500 gledalaca uživo, a desetine hiljada njih kasnije na društvenim mrežama, uz pomoć čula sluha osjetilo šta to znači osjećati muziku u njenom najljepšem i ogoljenom obliku.

Tomašević je u najavi koncerta rekla da joj sve u vezi sa njim izgleda kao san. Ukoliko je suditi po snimcima koji stižu i do Crne Gore – to i jeste bio san.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Tomasevic Bosiljcic (@jelenatomasevic_official)

Nekoliko sedmica kasnije, Jelenu pitamo – budi li se polako iz njega i uspijeva li da ravnomjereno i postepeno proživljava enormnu sreću koja je buknula?

“Još uvijek ne želim da se probudim, ali realnost je takva da to u jednom trenutku moramo da učinimo. I dalje sam pod velikim utiskom i gotovo svakodnevno se u mislima vraćam na te magične trenutke nastupa sa Bočelijem. Mislim da ću svaki sekund tog koncerta pamtiti zauvijek. Polako se stišavaju emocije i utisci i ostaje osjećaj ogromnog ponosa, puno srce, divne uspomene.

Ovo je bio momenat u mojoj karijeri koji mi je dokazao da je sve do sada i te kako vredjelo i koji mi je dao vetar u jedra da u budućnosti još više uživam u poslu kojim se bavim, i sanjam velike snove, jer je sve ovo dokaz da se oni, ako dovoljno vjerujete, zaista ostvaruju”, odgovara Tomašević za CdM dok uživa na zasluženom odmoru.

Pazi šta želiš

Jelenin suprug, cijenjeni glumac Ivan Bosiljčić je uz objavu snimka sa nastupa iskreno priznao da ne zna šta se to piše ispod takvog video zapisa.

Jedan od komentara glasio je – “ovdje se ne piše, ovdje se sluša”.

U tim magičnim trenucima, rame uz rame sa jednim od najvećih u istoriji, i još na svom terenu, sigurno nije bilo lako zadržati pribranost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Tomasevic Bosiljcic (@jelenatomasevic_official)

Iskustvo vas nauči da koliko-toliko kontrolišete emocije, objašnjava nam Tomašević, ali bez njih jednostavno ne možete.

“I po mom mišljenju one su najvažniji i najosjetljiviji dio muzike. U ovom slučaju, prepustila sam se u potpunosti svakom trenutku prije nastupa sa Bočelijem, tokom njega i poslije. Uživala sam čak i u momentima velikog uzbuđenja pred sam izlazak na scenu, a onda i u magiji koja se te noći dogodila.

Osjećala sam se veličanstveno i vjerujem da se to čulo u mom glasu, vidjelo u mom osmijehu, energiji i očima. Nisam željela da sputavam svoje emocije i vjerujem da je i to doprinijelo sjajnom nastupu i divnim komentarima koji i dalje ne prestaju, a posebno osjećaju ogromne sreće koji je još uvijek u meni”, prepričava nam Jelena sadržinu sna.

Bez namjere da omalovažimo bilo koji od mnogih zvjezdanih trenutaka u karijeri naše sagovornice, nameće se zaključak da je upravo ovaj u rangu onog ukrasa kojim završavamo kićenje jelke na vrhu.

Foto: Ivica Nikolić
Foto: Ivica Nikolić

Svjedočimo li najvećem uspjehu u karijeri, njenom zlatnom danu i svakako – istoriji o kojoj će jednog dana pričati i nekim novim generacijama?

“Lijepo ste ovo formulisali i složiću se da je tako, s tim što ću dodati – za sada. Već sam govorila da je ovo možda bio i veći momenat od Eurosonga, tako sam barem ja u jednom momentu osjetila. I definitivno jeste kruna svega što sam uradila do sada. Prije 17 godina, kada sam bila na koncertu maestra Bočelija, pomislila sam: ‘Koliko je divno slušati ovaj božanski glas, a kakav li bi tek osjećaj bio zapjevati sa njim'”, otkriva nam pjevačica da kopča sa Andreom datira još od ranije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Tomasevic Bosiljcic (@jelenatomasevic_official)

A znate li za onu – pazi šta želiš…

“Da mi je tada neko rekao da ću u budućnosti pjevati sa jednim od najvećih svjetskih umjetnika svih vremena, ne bih vjerovala, ali očigledno je da nam sve dolazi u svoje vrijeme. Sada znam da nisam pogriješila što sam bila dosljedna, strpljiva i svoja. Što sam svoj put gradila bez kompromisa i stvorila svoj autentični izraz.

Sve to me je dovelo do ovakvih trenutaka u karijeri. Sada nastavljam dalje, slijede novi izazovi i nove pobjede. A Bože zdravlja, s velikim ponosom ću pričati sjutradan svojim unučićima o svemu što je me je u životu i muzici činilo ovako srećnom i ostvarenom”, uzdignutog čela nastavlja pop zvijezda.

Bez skretanja sa puta

Mariza, istaknuta fado pjevačica iz Portugala, takođe u rangu diva, bila je dio beogradskog spektakla.

Dok je slušala kako Jelena izvodi tradicionalnu pjesmu “Gde si bilo jare moje” na koncertu maestra Bočelija, rekla je da je upravo čula srpski fado, na oduševljenje i ponos Tomašević.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Tomasevic Bosiljcic (@jelenatomasevic_official)

Znamo da će Tomašević najemotivnije detalje zadržati za najuži krug, porodicu i prijatelje, ali nam zato otkriva kako je sa Andreom razmijenila sreću i ponos van scene.

Dovoljan je bio samo onaj stisak ruke prije pjevanja, kao podrška da će sve biti u redu, pa da sve riječi budu zanemarljive naspram toga, priča nam Jelena.

“Svi smo svjesni da je maestro Bočeli svjetska zvijezda, da je izuzetan umjetnik i da ima rijedak božiji dar. Samim tim on zna i osjeća da nikome nije lako da stane pored njega na scenu i bude dostojan njegovog glasa, ma koliko iskustva imao i bio talentovan. Zato on uvijek daje podršku. Riječima, pružanjem ruke, zagrljajem.

Zahvalnošću na kraju krajeva. On je toliko jednostavan i prirodan čovjek da ni u jednom momentu ne osjećate da ste manje vrijedni od njega, već vas stavlja u isti rang sa svojim glasom, svojom interpretacijom, svojom pojavom i umjetnošću”, primjećuje Tomašević.

Foto: Ivica Nikolić
Foto: Ivica Nikolić

Bočelija na Instagramu prati blizu dva miliona ljudi, a on samo njih 70. Lako ćete pogoditi ko je među njima.

“To je nevjerovatna podrška zbog koje sam, čini mi se, pružila i više od svog maksimuma. Skoro isto oduševljenje poslije koncerta je izazvalo saznanje da me je maestro Bočeli zapratio na Instagramu, iako prati vrlo malo ljudi. To mi daje nadu da će možda još biti ovakvih muzičkih trenutaka”, sanja Tomašević otvorenih očiju.

Ne smijemo zanemariti ni važnu ulogu njene nove pjesme “Ne žalim” u ovim zvezdanim danima, i zbog dvije verzije i zbog činjenice da je pokretačko gorivo ka novom albumu.

Foto: Ivica Nikolić
Foto: Ivica Nikolić

Ako se po jutru dan poznaje, anđeoski glas, kako bi rekla Jelenina publika, još jednom je spreman da dokaže kako kvalitet, emocije i dostojanstvo nemaju alternativu.

Pjevačica obećava da će uvijek ostati na tom putu po svaku cijenu, poput svjetionika ka kom se ovaj uski krug ljubitelja čistog zvuka i dalje orijentiše.

“Kao što sam i rekla u jednom od prethodnih odgovora, sve ovo što sam doživjela mi je potvrdilo da sam na pravom putu sa kog ću se truditi da nikada ne skrenem. Isto tako znam da imam još puno toga da pružim, jer se očigledno sve stvari u životu dese onda kada je to potrebno. Pjesma ‘Ne žalim’ je već postala hit i drago mi je da se dopada publici.

Premijerno sam je izvela na festivalu ‘Skale’ u Herceg Novom, a vidim da remiks verzija već ozbiljno živi svoj život na radio stanicama. Pripremam novi album koji ću objaviti na jesen i već sada mogu da kažem da će biti sjajan. Radujem se i jedva čekam da nove pjesme predstavim publici”, zaključila je Tomašević.

Danilo Brajković

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
AhaNarcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aha
Gost
Aha

Potpuno se izoperisala. Sad je ljepotica. Kad se sjetim kakva je bila na pocetku karijere,potpuno zle face,tankih usana,tanke kose.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ovo me podsjeti na staru Jugoslaviju i njen nivo.

Send this to a friend