Muzika film i TV Drugačiji pogled na Diznijeve junake

Jesu li ove dobrice iz crtaća zapravo zlikovci?

Dizni je poznat po tome da prikazuje pozitivne likove koji često postanu omiljeni među djecom i idoli generacijama. kada odrastete shvatite da su ti junaci, zapravo zlikovci koji rade hrabre stvari, ali često povrijede nekoga ko to nije zaslužio.

Aladin (Aladin)

Većina nas se sjeća prelijepe ljubavne priče između Aladina i Džesmin, ali većinu vremena Aladin pokazuje osobine koje ga ne čine junakom. Lako je zaboraviti da je on, zapravo, lopov i lažov koji iskorišćava sve oko sebe zbog lične koristi.

Vudi (Priča o igračkama)

Vudi je omiljen među djecom, ali on se često ponaša “šefovski” i radi samo ono što on hoće. Možda mislimo da je Sid nevaljalac, ali on se samo ponaša kao normalno dijete i ne bi ga trebalo povrijediti igračkom za koju čak i ne zna da je živa. Da ne spominjemo da je Vudi malo sebičan i ne može da prihvati da je bilo koja druga igračka bolja od njega.

Kralj Triton (Mala sirena)

Otac sirene Ariel i vladar okeana ima dovoljno autoriteta da riješi većinu problema u svom kraljevstvu. Ipak, njegova lična glupost vodi do svađe s njegovom ćerkom i svih drugih događaja koji su se mogli izbjeći. I dalje ne znamo zašto je Ursula protjerana iz okeana i to ga još više diskredituje.

Radost (Izvrnuto obrnuto)

In this image released by Disney-Pixar, the character Joy, voiced by Amy Poehler, appears in a scene from “Inside Out.” The movie releases in theaters on June 19, 2015. (Disney-Pixar via AP)

Ovaj crtani film vole i djeca i odrasli i on prikazuje skriveni život emocija i, dok mislimo da bi Bijes trebalo da bude totalni “gubitnik”, to je zapravo Radost koja pokušava sveda kontroliše i ne dopušta drugim emocijama da doprinesu Rajlinom životu. Ne možemo uvijek biti srećni, a da ne osjetimo nekakvu tugu i to je ono što Radost nauči tek na kraju crtaća.

Merida (Princeza Merida)

I dok je Merida izabrana kao uzor za mlađe djevojčice, jer pokušava sama da riješi svoje probleme, čini se kako je ona malo sebična i egoistična. Tvrdoglava je i jaka, ali istovremeno odbija sve što njena majka kaže. Nema ništa loše u tome da budete ženstveni i to je ono što bi ovaj crtani film, takođe, trebalo da pokaže.

Simba (Kralj lavova)

Iako je slatko, malo mladunče lava, Simba takođe dosta podsjeća i na svog strica Skara. Njegova želja da uvijek bude u pravu nanosi bol porodici i uzrokuje dosta loših stvari koje niko ne zaslužuje. Blesavo je i razmaženo dijete, ali postaje pametniji do kraja filma.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
logikaDžoAtos
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
logika
Gost
logika

otisa je ovaj svijet u ….. odavno! ne moze vise ni crtani film da bude crtani film, pustite neka djeca gledaju, a batalite nas prica koje pricaju ljudi bez sopstvenog zivota, koji lijece komplekse na ovaj nacin….

Džo
Gost
Džo

I vazda sam se pitao zasto je Šiljo evoluirao i ima mogucnost da prica, vozi auto i td…dok je Pluton ostao obican pas

Atos
Gost
Atos

To neka Katnić vidi i neka uhapsi Mki Mauza

Send this to a friend