Muzika film i TV

Jevtić osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji, u pozorište bi mogao s nanogicom

Ukoliko presuda kojom je dramski umjetnik osuđen na 10 mjeseci kućnog zatvora postane pravosnažna, on bi mogao od suda da traži dozvolu da svakodnevno odlazi u pozorište.

Glumac Goran Jevtić (41), koji je nepravosnažno osuđen na deset mjeseci kućnog zatvora zbog obljube mladića L. K., koji je u to vrijeme bio maloljetan, mogao bi da zatraži od suda da mu dozvoli da tokom izdržavanja kazne odlazi na posao u beogradska pozorišta u kojima je angažovan, piše Kurir.

Ukoliko presuda Osnovnog suda u Somboru postane pravosnažna, Jevtić bi nesmetano mogao da igra predstave okovan nanogicom za elektronski nadzor.

“Zakon dozvoljava osuđenom glumcu da sudu podnese zahtjev da mu omogući da se bavi svojim poslom, od kog živi, uprkos tome što izdržava kaznu u kućnom zatvoru. To bi značilo da bi on mogao da se nađe na pozorišnoj sceni sa nanogicom, pa i da zaigra gospođu Živku ministarku”, objasnio je sagovornik Kurira.

Podsjetimo, Jevtić je nakon skoro pet godina suđenja, u srijedu, prvostepeno osuđen pred Osnovnim sudom u Somboru na kaznu kućnog zatvora, jer je, kako se navodi, maloljetnog L. K. primorao na oralni seks u toaletu somborskog Narodnog pozorišta tokom festivala Pozorišni maraton u ovom gradu.

Kako piše Kurir, afera je otkrivena nakon što su roditelji maloljetnika podnijeli krivičnu prijavu protiv beogradskog glumca, a istragu je ubrzo pokrenulo Osnovno tužilaštvo zbog krivičnog djela nedozvoljene polne radnje.

Goran Jevtić je tokom suđenja pred sudom u Somboru sve vrijeme negirao da je obljubio maloljetnika, a sudski postupak je tokom svih ovih godina bio zatvoren za javnost zbog zaštite oštećenog tinejdžera.

“Jevtić nikada nije želio da komentariše postupak koji se vodi protiv njega, a očekivano je da će na ovu presudu uložiti žalbu, jer po zakonu ima pravo na to, a i smatra da nije kriv za djelo za koje je osuđe”, objasnio je izvor Kurira.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Svedok
Gost
Svedok

Pa nek ne očekuju priznanje javno…. JEFTIĆ na Jazu leti to vrlo otvoreno potencira i ne krije…. Više mu prija otvoren vazduh…. Msigurno mu javno toalet bio zagušljiv…. Imajte razumevanja

Ja sam to
Gost
Ja sam to

ŠTO JE PROBLEM SA MOJIM PORUKAMA

Send this to a friend