Muzika film i TV

Jevtović ogorčen na političare: Mali Miloševići i Tuđmani su i dalje tu

Jevtović

U regionu se ništa nije drastično promijenilo posljednjih decenija, a 28 godina kasnije mali Miloševići i mali Tuđmani su dalje su prisutni, kaže srpski glumac Ivan Jevtović. 

Prema njegovim riječima, na Balkanu se još nijesmo suočili na pravi način sa spornim pitanjima iz prošlosti.

“Tužno je što je od 2000. godine trebalo da se dogode drastične promjene. Trebalo je ratne bubnjeve da zakopamo jednom zauvijek, a to se nije desilo jer nije bilo lustracije. Nismo se presabrali oko toga šta se desilo i tužno je što se danas na taj način priča o Kosovu i Sarajevu”, kazao je on, gostujući na N1 televiziji.

Kako navodi, političari su najgori jugoslovenski učenici.

“Neko od ovih direktora i gospodara sa strane održava njih na tim pozicijama. Jako je čudno da dugo nemamo konstruktuvne i kreativne persone koje će se potruditi da se sukobi kao ovi iz prošlosti. Ne dešavaju više i da vidimo kako ćemo da zaustavimo smanjenje broja stanovnika i preokrenemo loše stanje u društvu”, kazao je on.

Da bi se stanje u društvu promijenilo, kako navodi, potrebna je lustracija.

“Živimo u zemlji u kojoj se znanje i dobra informacija ne cijene, a kriterijumi o tome ko smo i šta smo potpuno su zastranili. Neophodna nam je brza šamarčina i otrježnjenje da bismo shvatili da je potrebno da se hitno prizovemo i pogledamo oko sebe”, zaključio je Jevtović.

Send this to a friend