Muzika film i TV

Kad pravoslavni monasi zasviraju Metaliku i Ajron Mejden

Monah Teofil Radović i jeromonah Petar Bogdanović neobičan su rok duo. Oni dolaze iz manastira Tuman gdje počivaju mošti dva velika čudotvorca – svetog Zosima i svetog Jakova i njeguju svoju ljubav prema rokenrolu uz blagoslov igumana Dimitrija Plećevića.

Redovno sviraju akustične gitare i vježbaju kada im duhovne i svetovne obaveze to dozvole. Repertoar im je vrlo neoubičajen, posebno kad je riječ o ljudima koji su se zavjetovali na monaški život.

Na njihovoj “set listi” su Metallica, Deep Purple, Partibrejkersi, Iron Maiden.

Ovaj nesumnjivo neobičan slučaj ipak nije, zapravo, jedno od brojnih čuda koja se u ovom manastiru zaista dešavaju. Jer, kako kažu monasi iz Tumana, muzika i duhovnost su blisko povezani, a veza rokenrola i pravoslavlja dokazana je već mnogo puta, kroz humanitarne akcije i koncerte rokera za pomoć srpskim svetinjama.

“Sve što je Bog dao čovjeku samo po sebi je usmjereno na dobro, pa samim tim i muzika. Pitanje je kako se mi prema njoj odnosimo i na koji način je koristimo. Važno je da nas sve to vodi ka višem cilju, a to je spasenje”, kaže iguman Dimitrije, starješina manastira Tuman koji se nalazi 12 km od gradića Golubac u Srbiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Što se čini
Gost
Što se čini

Hahahaha, đavolu su dušu dali, hahahahaha, aoh

Zar ne
Gost
Zar ne

Bravo momci !!!

Sestra
Gost
Sestra

Zna li Joanikije za ovo i Rista?! Hule Boga reci ce i abatemisati ih… mislim momci su ok ali za kućnu zurku! 😎

Send this to a friend