Muzika film i TV

Kad se udruže Bajaga i Kekin: Ovo je njihov odgovor nacionalizmu na Balkanu

Mile Kekin, frontmen Hladnog piva i Momčilo Bajagić Bajaga uradili su duet “Atlantida” koji odjekuje regionom.

To bi, naime, možda bila samo jedna zanimljiva muzička saradnja, da joj nisu prethodili događaji u Karlovcu, koji su tu pjesmu učinili svojevrsnim manifestom pomirenja u regionu.

Zajednička pjesma Mileta i Bajage objavljena je nakon što se slegla prašina oko otkazivanja nastupa Bajage i Instruktora u Karlovcu, na insistiranje hrvatskih ratnih veterana.

https://vimeo.com/295692994

Hladno pivo je bilo pozvano kao “zamjena”, ali je bend to odbio. Sada su Bajaga i Mile snimili duet “Atlantida”, koji predstavlja njihov komentar na cijelu situaciju.

Kako je Mile objasnio, pjesma govori o prijateljstvu i prekidu prijateljstva u doba kad je sve “naopačke i ološ nosi značke”.

“Nakon svih tih događaja ovoga leta shvatio sam da bi mi baš Bajaga trebao da pocrtam poruku pjesme. Poslao sam mu pjesmu i iako vrlo rijetko pjeva tuđe pjesme, pristao je na saradnju. I tako smo snimili lijep muško-muški duet”, objasnio je Mile u izjavi Jutarnjem listu.

Priznaje da je imao veliku tremu kad je Bajagi slao pjesmu.

“Ipak je čovjek napisao masu vrhunskih stvari. A što se moje famozne angažovanosti tiče, mislim da je to smisao rokenrola: reći svima što ih ide i ne biti po svaku cijenu dio mase”, poručio je frontmen Hladnog piva.

Ovo su samo neki stihovi već čuvene pjesme: “Brate moj s Atlantide, gledaj što vrijeme ide, mi iz plemena Azri tu smo po kazni. Brate moj s Atlantide, ovo je za nas apatride, bez zastave i himne. Jedan smo drugom odraz, jedan drugom krilo i krunski dokaz”.

Pjesma se našla na Miletovom solo albumu ‘Kuća bez krova’.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Danko
Gost
Danko

Kakvo uvlacenje sto je ovo!!! Nadajmo se da ce zaradit pare obojica !!!

Auf
Gost
Auf

Dobra pjesma, nema se sta drugo ocekivati od Kekina. Mogao je ovo i bez Bajage, cisto da je razgovjetniji i prijatniji za slusanje ovaj refren.

Send this to a friend