Muzika film i TV

Kako danas izgledaju seksi sestre iz grupe Azucar Moreno

Ljubitelji Eurosonga a i španskog melosa sigurno se sjećaju grupe Azucar Moreno, koje su činile sestre Tonji i Enkarna Salazar.

Ove pjevačice proslavile su se pjesmom “Bandido” koji je i dan danas veliki svjetski hit.

Smatra se da su prelijepe sestre među prvim umjetnicima u Španiji kombinovale svoje romsko nasljeđe i tradicionalni “kantaora” način pjevanja sa urbanim dens ritmovima.

Sa pjesmom “Bandido” sestre Salazar su predstavljale Španiju na pjesmi Evrovizije koja se 1990. godine održala u bivšoj Jugoslaviji, tačnije u Zagrebu.

U dvorani Lisinski imale su mali peh, a nastup je ostao upamćen zbog tehničkog problema zahvaljujući kome su izašle na scenu i drugi put da pjesmu izvedu kako valja.

Antonija je prije nekoliko godina objavila da se duo povlači sa muzičke scene na neodređeno, jer je njenoj sestri dijagnostikovan rak dojke.

Enkarna se , srećom, u potpunosti oporavila, ali su takođe tada i saopštiča da zbog ličnih razlika nemaju namjeru da žure sa obnavljanjem karijere.

Ipak su se u oktobru 2013. godini u jednoj TV emisiji ponovo ujedinile, kao duet ali i kao sestre.

Sestre Salazar su oduvijek bile meta mnogih tračeva, što zbog njihovih ličnih razmirica, što zbog feminističkog prizvu

Njih dvije takođe imaju najviše obožavatelja među gej zajednicom u Španiji.

Španjolke su od 1984. godine prodale više od tri miliona albuma i singlova u Španiji, a devedesetih su postale poznate i u ostatku Evrope, Latinskoj Americi i SAD, sa prodatih 12 miliona albuma.

I dan danas nastupaju po Španiji i pune koncertne sale.

S.B. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nata
Gost
Nata

E to je bio nastup, nepravedno drugo mjesto, trebale su biti prve. Kad danas kazem nema prirodne ljepote i seksipila kao nekad, onda kao primjer pustim njihov snimak sa eurosonga …

Send this to a friend