Muzika film i TV Kadar po kadar

Kako se Dina Dejvida Linča razlikuje od nove adaptacije

Kompanija Vorner objavila je prvi trejler za dugo očekivani naučnofantastični spektakl “Dina”, ekranizaciju istoimenog kultnog romana Frenka Herberta, a sada je taj trejler dobio i posebnu montažu.

Na nalogu sajta za ocjenjivanje filmova Imdb na Tviteru objavljena je montaža u kojoj se, kadar po kadar, porede najnoviji trejler sa scenama iz originalne adaptacije ove knjige pod režijom Dejvida Linča iz 1984. godine.

Jutjuber Met Skuta zajedno sa pomenutim sajtom sastavio je video-snimak u kom se pokazuju kadrovi iz zvaničnog trejlera sa scenama iz Linčove verzije.

Zanimljivo je gledati u čemu se ove dvije verzije razlikuju i u kojim aspektima zapravo i liče – način kadriranja, setovi, kostimi, čak i paleta boja koja se koristi u jednoj i drugoj verziji.

Iako je adaptacija Dejvida Linča bila na meti kritika te se njegova “Dina” smatra najgorim ostvarenjem ovog reditelja, obožavatelji naučne fantastike smatraju da je upravo njegov film jedan od klasika tog žanra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cocorayco
Gost
Cocorayco

Trebali su snimiti drugi dio. Linča nije trebalo dirati.

sasapg
Gost
sasapg

Ne mogu prezaliti sto Linc nije napravio i drugi dio. Sa 6-7 godina sam procitao sve knjige i kada je dosao na FEST, mojem odusevljenju nije bilo kraja 🙂
Jedva cekam…

Goran
Gost
Goran

Jedva čekam da ga vidim,i ovaj stari je top mogi zamislit novu verziju

Send this to a friend