Muzika film i TV

Kako su izgledali Oliverovi koncerti u Beogradu prije 40 godina

Tačno 40 godina prije nego što nas je zauvijek napustio, Oliver Dragojević posljednji put zapjevao je u Beogradu.

“U njemu se zaista osjećam kao da sam doma”, govorio je tada.

Te 1978. godine Oliver Dragojević punio je salu beogradskog Doma sindikata i po nekoliko puta dnevno.

Karte su bile rasprodate nedjeljama unaprijed, a Oliver je držao solističke koncerte tri dana za redom, po dva puta, svaki put pred punim gledalištem. Da je bilo još tri puta po dva koncerta i to bi se rasprodalo za tren oka, govorili su na blagajni, a prenosila “RTV revija”.

Iako je u jeku bilo svjetsko prvenstvo u Argentini, onih koji su odabrali da slušaju Olivera bilo je toliko da je, sve zajedno, moglo da se produži na još četiri večeri, pisalo je u reportaži.

“Kad sam na pozornici u svečanoj koncertnoj dvorani, sa klavirom pred sobom i pravom koncertnom atmosferom, ne čudim se besprekornoj tišini u gledalištu. Ja sam je imao, onu pravu, divnu tišinu, u kojoj smo publika i ja jedno”, rekao je tada Oliver.

“Meni je ovaj grad uvijek širom otvarao svoja vrata. U njemu se zaista osjećam kao da sam doma. Kad rekoh doma, tamo sam u posljednje vrijeme tako malo da sam sinove – blizance vidio samo kad su se rodili, a već im je skoro dva mjeseca. Ali kako je posao – posao, oprostiće papi”, govorio je Oliver.

Decenijama kasnije, uslijedio je rat, i slavni pjevač se zarekao da više neće pjevati u Beogradu, ali njega Beograd nikada nije zaboravio. O tome su svjedočili i hrvatski pisci i novinari Miljenko Jergović i Boris Dežulović.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend