Muzika film i TV

Kako su se zavoljeli Penelope i Havijer

Penelope Kruz i Havijer Bardem nikad ne pričaju o Penelope i Havijeru. Poput većine nevjerovatno prelijepih, slavnih parova ovaj španski ljubavni duo svoju privatnost od starta veze drži van znatiželjnih očiju javnosti i medija.

Međutim, novinaru GQ magazina koji je nedavno radio intervju sa španskim glumcem, uspjelo je da “dobije” bar mali ali vrlo zanimljiv dio te intimnosti koju par strogo čuva samo za sebe i njima najbliže prijatelje i porodicu već punu deceniju.

Naravno, priča je krenula od čuvenog filma “Jamon, Jamon” Bigasa Lune iz 1992. godine, kada su se Penelope i Havijer prvi put sreli.

“Da li je bilo hemije? Naravno! Dovoljno je da pogledate film, on je dokument te hemije, ostvarenje koje ćemo pokazivati djeci i unucima. Privlačnost je postojala od starta, ali ona je bila maloljetna. Imala je tek 16 godina kada smo snimali, a ja 21, te se ništa nije moglo ni desiti. Bilo je vrlo hrabro od njenih roditelja da joj daju da u tako mladim godinama snimi jedan vrlo provokativan film pun eksplicitnih scena seksa. Kada bi moja ćerka meni donijela u toj dobi takav scenario, nema tih para zbog kojih bi joj dozvolio da snima taj film. Nema šanse”, kaže Havijer.

Poznati holivudski par nikada više nije sarađivao na nekom filmu, ali su ostali u kontaktu i povremeno se viđali na prestižnim dodjelama filmskih nagrada.

Tako je bilo sve do 2007. godine kada ih je na setu spojio Vudi Alen i njegov film “Vicky Christina Barcelona”.

“Da, opet smo radili zajedno i opet je hemija bila više nego očigledna, ali ništa se nije dešavalo. Ne znam da li iz neke stidljivosti da se napravi prvi korak ili do želje da budemo maksimalno profesionalni. U svakom slučaju, ništa se nije dogodilo i došao je posljednji dan snimanja, kada mi je prošlo kroz glavu: “Mi moramo da se napijemo!” Srećom, zajednički prijatelj je priredio žurku, i ostalo je istorija. Hvala Bogu”, sa smijehom odgovara Havijer.

Novinar očito svjestan da je Havijer dobro raspoložen i voljan da priča o Penelope, sa kojom ima sina Lea i ćerku Lunu, nije ovdje stao već je upitao zvijezdu filmova “Mar adentro” i “No country for old men” koliko je Kruzova slična liku koji glumi u filmu.

“Oh, čovječe! Vrlo! Ima ona taj vatreni temperament. Postoje scene u kojima se svađamo i ona me gađa tanjirima. Imao sam te momente kada sam se zapitao da li mi to treba? Ali ona je takva, strastvena i zbog toga je volim, zbog toga me je u startu privukla. Ona nije samo lijepa, već je i najseksepilnija žena na svijetu”, priznaje Havijer.

Send this to a friend