Muzika film i TV

Kaliopi: Volim da ljudima unosim radost, ali mnogo vrijedi suza koja kane, to je dirljivo, neprocjenjivo

Praznik žena, preksinoć su mnogi proslavili na najljepši mogući način, u okviru programa “Ljubav u doba mimoze” i makedonsku pop-divu, jedan od najmoćnijih ženskih vokala Kaliopi, koja je zajedno s vjernim bendom glasom, energijom, šarmom i neposrednošću, “zapalila” publiku i na noge podigla prepunu salu hercegnovske Dvorane park. U jednom momentu koncert je poprimio atmosferu diskoteke, a poznata po uzdržanosti, hercegnovska publika svih generacija, plesala je u jedinstvenom ritmu.

Foto: PR Centar

Nakon izuzetnog koncerta, fotografisanja i razgovora sa svojim fanovima, za CdM je izjavila:

“Ja ne mogu da vjerujem kad kažete “uzdržana publika” jer nekako nisam uopšte dobila taj dojam, ali to mora da je neki međusobni doživljaj ili hajmo reći razmjena emocija koja se ovdje dogodila. Ja praktikujem da sebe dajem u neto izdanju, baš onako kakva jesam. Kad sanjarimo onda sanjarimo kroz pjesme, a kada pjesma završi onda moraju da dožive onu drugu Kaliopi, onu koja je podjednako iskrena, blesava, šašava. Volim da dotaknu taj dio mene i ako osjetim samo malo prostora, da su mi otvorili vrata, potpuno otvorim dušu i onda je to događaj koji je stvarno za pamćenje”.

Foto: PR Centar

Ona je dodala s ushićenjem da svaki svoj koncert doživljava kao praznik za dušu.

“Najdraže mi je kad taj osjećaj prenesem na drugu stranu i kada znam da je publika ta koja će iz ove dvorane izaći puna utisaka i da će ih to držati određeno vrijeme, da im bude eliksir za sve ono što ih čeka u životu. A dobro znamo da nas ne čekaju uvijek lijepe stvari, tako da ovo vidim kao neki melem. I zaista moje pjesme jesu takve jer sadrže sav život”, priča Kaliopi za CdM.

Foto: PR Centar

Ređale su se pjesme s 13 albuma, “Kofer Ljubavi”,” Da li me voliš”, “Crno i belo”, “Vučica”, “Bato”, kao i nove pjesme “Presuda” i “Hajde da pjevamo”…

Koncert u Herceg Novom još jednom je potvrdio da Kaliopi vole sve generacije, pa i oni najmlađi koji su tokom koncerta, s pjevačicom razmjenjivali zagrljaje, poljupce i darivali je cvijećem.

“Bio je nevjerovatan osjećaj kad mi je djevojčica dok sam pjevala “Oprosti”, prišla do bine i rekla”Bato” (smijeh)…Bato? Prekrasno. Sve ovo ću ponovo da proživim u svojim sjećanjima, neću spavati i razmišljaću o ovoj noći i mnogi trenuci koje smo proživjeli, proći će kroz moju glavu, a to se događa oko pet sati ujutro”, rekla je ona.

Foto: PR Centar

Napomenula da je njen bend sada željno iščekuje kako bi razmijenili utiske o koncertu i o publici.

“Svako će imati nešto da kaže i to je još jedan lijepi dio u ovom poslu i bilo bi interesantno montirati jednu skrivenu kameru da vidite kako se poslije koncerta dešavaju zanimljive stvari između mog benda i mene”, kazala je pjevačica.

Kaliopi je i prethodnih godina gostovala u Herceg Novom s “Karamazovima”, ali koncert u okviru 50. Praznika mimoze za nju je kaže, poseban doživljaj.

“Večeras je bilo drugačije jer ovo sam potpuna ja, ona koju publika pamti iz ranijeg vremena a koja i danas opstaje i živi u meni, zahvaljujući divnoj publici i dobrim pjesmama”, dodala je Kaliopi.

Foto: PR Centar

Iako su joj sve pjesme pomalo lične, Kaliopi kaže da je publika najbolje može prepoznati upravo u “Vučici”.

“Vučica”, to je moja lična karta. Vjerujem i da se svaka žena može prepoznati u toj pjesmi jer je priča univerzalna, za sve one žene koje su kroz život bile ne samo hrabre već su i ostale žene”, smatra Kaliopi.

Kaže da voli da pjeva balade ali i brze stvari jer joj one daju dobru interakciju s publikom.

“Na početku koncerta kad krene “Zajdi, zajdi”, ja sam još iza scene, ali osjećam da se u toj tišini koja vlada u dvorani pomjeraju mnoge slike i mnoge emocije. To je ono nešto jako duboko, iskonsko…i htjela sam da se našalim.. kad ide “južnije, južnije”… da kažem, a šta sad kad su nas prekrstili u “Sjevernu Makedoniju”, kako sad da opišem svoju Makedoniju. Ali eto, kad zapjevamo svi zajedno, kad ” Zajdi, zajdi” krene, to je posebna priča. Volim da ljudima unosim radost, ali mnogo vrijedi ona suza koja kane, to je stvarno dirljivo, neprocjenjivo “, iskrena je ona.

Sve pjesme, kaže makedonska pop-diva, nose određenu pa makar i skrivenu poruku od kojih je mnoge napisao njen bivši suprug koji je, priznaje najbolje poznaje, pa tako i “Lokomotivu”.

“Genijalni Romeo Gril, sve nas spakovao u tu divnu priču. Svi mi razne stvari proživljavamo na milion načina ali smo na kraju ipak ujedinjeni u jedno”, kazala je Kaliopi..

Na pitanje, da li sve u životu doživljava kao “Crno i belo”, Kaliopi uz smijeh odgovara: ” Čak i crno i bijelo imaju svoje nijanse kao i sam život koji apsolutno nosi svoje boje i svoje nijanse…”

“Ali da, da, za mene je tako jer kad u životu treba da donesem odluku, onda je ili crno ili bijelo”, rekla je za CdM Kaliopi Bukle, uz obećanje da će sljedeće gostovanje u Herceg Novom za nju i njen bend biti velika radost i velika čast.

Danijela Đonović

Send this to a friend