Muzika film i TV obezbijeđene su i kućice za pse

Kanski filmski festival otvorio vrata za beskućnike

Palata festivala, u kojoj se održava Kanski filmski festival, trebalo bi da se priprema za pridošlicu poznatih imena iz svijeta sedme umjetnosti, ali umjesto toga otvara svoja vrata za beskućnike, koji nemaju gdje da se sklone od pandemije korona virusa, prenosi Reuters.

Filmski festival na Francuskoj rivijeri je trebalo da bude održan od 12. do 23. maja, ali su organizatori riješili da manifestaciju odlože za jun. Palata festivala je sad smještaj za one koji nemaju svoja četiri zida.

“Imamo od 50 do 70 ljudi svake noći”, kaže Dominik Od-Laset, zvaničnik Filmskog festivala u Kanu.

Prije osam dana, francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je svojim građanima da ostanu kod kuće kako bi se zaštitili od pandemije i usporili njen rast. Virus predstavlja veliki problem za 12.000 onih koji žive na ulicama Francuske.

Na ulazu u Palatu festivala, radnik s maskom mjeri temperature svakom beskućniku, svaki put kad uđu u zdanje. Unutra imaju veliku trpezariju, dio za tuširanje i zajednički prostor sa televizijom i igricama. Kamperski kreveti su smješteni u tri dugačka reda. Postoje i kućice za pse za njihove ljubimce.

“Znamo da su psi dragocjeni za one koji žive na ulicama”, dodao je Od-Laset.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Svašta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Svašta
Gost
Svašta

Beskućnici u Kanu.

Send this to a friend