Muzika film i TV

Kolege i prijatelji se opraštaju od Predraga Ejdusa: Jedinstven, najistrajniji, neponovljivi

Foto: Marina Lopičić

Poznati srpski glumac Predrag Ejdus preminuo je poslije duže bolesti u 72. godini.

Odigrao je oko 200 dramskih uloga i snimio više od 50 filmova, učestvovao je u 50 televizijskih drama i 30 tv serija, ostvario preko 200 uloga u radio dramama snimljenim za Radio Beograd.

Njegove kolege i prijatelji opraštaju se od prvaka glumišta.

Glumac Miodrag Radonjić izjavio je:

“U emotivnom sam šoku. Znao sam da je loše, ali sam se nadao da će uspjeti. Sjećam se kada smo igrali “Male tajne” i kada smo morali da pauziramo jer je bio na operaciji i oporavio se. Vjerovali smo i nadali se da će i ovoga puta biti tako. Baš mi je teško. Ejdus je bio veliki čovjek i veliki glumac i iza sebe ostavio mnogo!”

Tihomir Tika Stanić u emotivnoj izjavi rekao je:

“Mnogo sam ga volio. To je jedino što u ovom trenutku mogu da kažem. Izgubili smo velikog glumca, profesora i čovjeka”.

“Prvu profesionalnu predstavu, “Velika Pljačka”, studenti Glogovac i Trifunović su odradili pored tebe. Jednom toliko zanijeti tvojom bravurom, da su zaboravili da su na sceni”, napisao je Sergej Trifunović na svom Instagram profilu.

“Jedinstven, najistrajniji, neponovljivi… PECA… ostavljaš neizbrisav trag moj “Kazanova”, napisao je glumac Petar Benčina na svoj Instagram profilu.

Benčina je igrao na Maloj sceni Madlenianuma predstavu “Kazanova protiv Don Žuana” koju je Ejdus režirao ali i odigrao autentično i nezaboravno kultnog Kazanovu.

“Večeras su Srbija, Beograd i glumački esnaf izgubili još jednu veličinu… Zbogom, maestro”, napisao je Vujke na svom Instagramu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cirilo
Gost
Cirilo

Slava velikanu do vijeka.

Zoran
Gost
Zoran

Otišao je velikan srpskog glumišta.

Send this to a friend